Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

1e divisie turnsters Animo naar de Bondsfinale van de KNGU

Home » Nieuws » 1e divisie turnsters Animo naar de Bondsfinale van de KNGU

Zaterdag 2 en zondag  3 april werd er in Volendam gestreden om de plaatsing voor het Bondkampioenschap voor de 1e divisie turnen dames. Ook kon je een plaats bemachtigen voor bij de toestelfinales. Animo had 4 afgevaardigden die zich geplaatst hadden voor deze ½ finale. Chelsea van der Hoek en Esmee Breddels bij de instappers, Pamela Holder bij de jeugdturnsters en Josephine Geever bij de junioren.

En het zou nog een hele strijd worden om de plaatsing. In alle groepen moesten er kinderen afvallen en dat is voorgaande jaren echt niet altijd zo geweest. Er waren weinig verenigingen die uitkwamen in de 1e divisie. Echter de laatste jaren is het aantal permanent ingerichte accommodaties enorm toegenomen (behalve in Rotterdam uiteraard). Daardoor is het niveau van deze clubs behoorlijk gestegen inherent aan de accommodatie en het aantal trainingsuren. Er zijn verenigingen die wel gewoon mee blijven doen ondanks alles en GV Animo is zo een. En daarmee de enige vereniging in Rotterdam die turnsters afvaardigt op het 1e divisie niveau. En met succes!

Ondanks dat de meiden keihard gewerkt hebben in de voorbereiding verliep niet bij iedereen de wedstrijd vlekkeloos, maar vooruitgang was goed zichtbaar. Josephine turnde een gehurkte salto achterover óp de balk en een gehoekte tsukahara over de pegasus. Pamela turnde een prachtige vloeroefening met een 1 ½ schroef achterwaarts, Chelsea werd 5e op sprong en haalde op een haar na de toestelfinale en Esmee turnde allebei haar kippen op de brug met ongelijke liggers.

Esmee, Chelsea en Josephine hebben heel knap een startbewijs behaald voor de Finale op 28 mei te Deventer. Pamela heeft helaas geen finaleplaats kunnen bemachtigen.

Op 16 april a.s zullen de meisjes van de 2e divisie hun kunsten tonen aan de jury tijdens hun ½ finale.