info@animohoogvliet.nl

1ste rayonwedstrijd geslaagd voor Animo!

Home » Nieuws » 1ste rayonwedstrijd geslaagd voor Animo!

In sporthal Hoogvliet werd afgelopen zaterdag de eerste rayonwedstrijd gehouden. Alle turnverenigingen in het Rayon Rotterdam Zuid namen hieraan deel. Inmiddels zijn dat niet zo veel verenigingen meer, daar er in de loop der jaren steeds meer sneuvelen. Animo niet en de prestaties vielen niet tegen.

Michelle Visser en Kayleigh van Soest mochten voor de selectie de spits afbijten. Van de wedstrijdgroep waren er meer meiden die moesten beginnen. De rest van de selectiemeisjes kwamen in actie in de 3e ronde en de wedstrijdgroep bijna de hele dag.

Voor de wedstrijdgroep is dit een van hun belangrijkste wedstrijden. Ze trainen slecht 3 uur in de week en turnen zeer verdienstelijk onder leiding van Mariëlle.

Zo haalde Anne van der Windt een 2e plaats na een prima wedstrijd. En Luna Wuijster werd heel knap 3e.

Michelle Visser kwam uit in de nieuwe categorie die de KNGU heeft ingesteld. N2, dat is op nationaal niveau categorie 2. De oefenstof is pittig met veel lenigheid en ballet. Dat was even flink werken voor de trainsters om de nieuwe oefenstof eigen te maken en dat is aardig gelukt. Michelle wist  het hoogste cijfer op de balk te scoren en behaalde uiteindelijk een 3e plaats. Kayleigh is een categorie hoger gaan turnen en deed dat erg netjes.

In de middag was de talentvolle Pamela Holder weer als deelneemster aanwezig. Een gebroken enkel weerhield haar vorig seizoen van de deelname aan het NK in de 1e divisie. Het programma is nog niet volledig maar haar doorzettingsvermogen en gratie blijven bewonderenswaardig. Shakina wist te laten zien dat hard werken veel progressie geeft en stond dan met op een mooie 1e plaats op het erepodium. Hetzelfde was Nicole Vlasblom toebedeeld. Maarliefst 52 punten wist deze knokker bij elkaar te sprokkelen. En dat was goed voor die hoogste plek op het erepodium. Laura Sousa wist een 2e plaats te behalen in haar categorie en daar zit nog veel groeimogelijkheid in.

In januari en februari zullen de regiowedstrijden gehouden worden en zullen we zien wie er allemaal aan het nationaal avontuur mogen beginnen.

Milou Erkelens was afwezig op de rayonwedstrijd. Zij was bij KDO Lekkerkerk uitgenodigd deel te nemen aan de NK teamwedstrijden. Ze behaalde daar met deze vereniging een hele mooie 3e plaats en mochten op zondag 9 dec meedoen met de topsportverenigingen. Een hele mooie ervaring en zeer verdienstelijk, want Milou heeft als all round turnster ingevallen op alle toestellen en dat is heel knap. Een pluim voor deze meid van 20 jaar!