Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animo op Bondskampioenschap 1ste divisie!

Home » Nieuws » Animo op Bondskampioenschap 1ste divisie!

Zondag 15 mei was het zo ver voor 1ste divisie turnsters Taylor Uiterloo, Pamela Holder en Josephine Geever. De Animo turnsters hadden in de halve finales een plaatsje bemachtigd bij de beste 36 van Nederland.

Taylor mocht s’ochtends als eerste aantreden in Amsterdam. Als eerste toestel was de balk aan de beurt, voor Taylor geen lastig toestel. Helaas zat er geen bonus in voor haar booge achterover combinatie maar verder een nette oefening. Ook vloer ging goed met alle bonussen geturnd. Met een mooie overslag en een strakke strek salto op sprong haalde taylor het hoogste cijfer en mag zich dan ook bondskampioen pupil 1 op sprong noemen. Daarna nog brug, niet het strekste toestel van Taylor maar sinds de zolendraai lukt is het een vloeiende oefening geworden. Ze is zelfs zo trots op de zolendraai dat ze hem wel 3x achter elkaar deed! Stel je voor dat de jury hem gemist had. Uiteindelijk wist ze een 16de plaats te bemachtigen.

 

Hierna was het de beurt aan Pupil 2 pamela en Jeugd turnster Josephine. Beide mochten op vloer beginnen. Gymnastisch lieten beide turnsters wat puntjes liggen maar de oefeningen zagen er strak uit. Hierna was sprong aan de beurt. Van Pamela normaal haar beste toestel maar deze keer ging de overslag niet lekker. De schroefsalto werd door de jury wel met het hoogste cijfer gewaardeerd. Josephine sprong een goede tsukahara. Brug is voor beide turnsters nog steeds een toestel waar hard aan gewerkt moet worden. Maar Josephine liet ondanks vervelende pijn in har rug een mooie losom handstand zien en turnde een nette oefening. Pamela liet in een sterk deelnemersveld met oefeningen met handstanden en reusen zien dat ze de basis goed beheerst en haalde ondanks het missen van de moeilijke elementen een goed cijfer.

Op balk haalde Pamela met een mooie strakke oefening het hoogste cijfer en is daarmee bondskampioen pupil 2 op balk! Over het geheel behaalde ze een nette 7de plaats en daar mag ze heel trots op zijn! Bij het laatste toestel begon de pijn bij Josephine haar tol te eisen. Ze was niet in staat om de balk oefening zonder val te beindigen maar wist wel al haar elementen te turnen en ondanks de vallen de oefening af te sluiten.