Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

De eerste turnwedstrijd voor Animo van 2013!

Home » Nieuws » De eerste turnwedstrijd voor Animo van 2013!

We hebben nog maar net het nieuwjaar ingeluid maar dat betekent niet dat Animo Hoogvliet heeft stilgestaan. Afgelopen zaterdag vond de eerste districtswedstrijd van het seizoen plaats in Amsterdam.

De selectiemeiden hebben voor deze wedstrijd al enige maanden kunnen trainen en de rayonwedstrijd van 8 december jongstleden was een goede oefenwedstrijd. Niet alle selectiemeiden hoefden afgelopen zaterdag in actie te komen omdat de turnsters van Animo Hoogvliet uitkomen in verschillende divisies en niveaus en deze wedstrijden verspreid zijn over verschillende zaterdagen. De districtswedstrijd is een wedstrijd waarbij je een bepaalde plaats moet halen en daardoor kan doorstromen naar de regiowedstrijd met als uitgangspunt het Nederlands Kampioenschap!

Afgelopen zaterdag kwamen er 4 turnsters van de selectie in actie namelijk: Pamela Holder, Charlie Baldé, Michelle Vlasblom en Roxanne van Soest. Pamela Holder mocht het spits afbijten en turnde de wedstrijd in de ochtend. Met de steun van haar vriendinnen Myrthe en Noor. Pamela kon nog niet optimaal presteren omdat ze een enkelblessure had opgelopen waardoor ze pas de afgelopen 2 weken weer op alle toestellen kon trainen. Ondanks haar korte voorbereiding overwon ze de zenuwen op de balk door weer haar salto v.w. te turnen. De rest van haar wedstrijd verliep niet vlekkeloos maar Pamela behaalde toch een 9de plaats waarmee ze doorstroomde naar de volgende wedstrijd.

In de middag was het de beurt aan Charlie, Michelle en Roxanne. Roxanne haar zus Kayleigh was meegekomen om te helpen bij de wedstrijd, samen met Myrthe, Noor en Pamela. De turnsters draaiden een stabiele wedstrijd waarbij zij steeds beter de zenuwen onder controle konden houden en dat was terug te zien in de oefeningen! Van deze 3 turnsters stromen Michelle en Roxanne door naar de volgende ronde. Helaas behaalde Charlie net te weinig punten om ook door te stromen.

Aanstaande zaterdag is het de beurt aan de volgende 4 turnsters van de selectie. Ook zij moeten een bepaalde plaats halen om door te stromen. Alvast veel succes!