Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Eremetaal op 2de rayonwedstrijd

Home » Nieuws » Eremetaal op 2de rayonwedstrijd

De regiowedstrijden zijn net achter de rug en de 2e Rayonwedstrijd van Rayon Rotterdam Zuid was alweer afgelopen zaterdag 3 maart. Voor de turnsters zeer ongebruikelijk om veel wedstrijden in een korte tijd achter elkaar te hebben en het was dan ook even aanpassen in de training en de doelstellingen. En dus was de doelstelling niet we gaan voor goud, maar we gaan voor verbetering van de moeilijkheidsgraad. En dat is bijna iedereen gelukt en toch was er nog meerdere malen goud voor Animo!

In de ochtend hadden we de uit Spijkenisse afkomstige Michelle Visser bij de instap N2. Haar dubbelflikflak op de vrije oefening lukte goed en haar streksalto bij het onderdeel sprong was hoog. Twee doelstellingen gehaald en ook nog een goed plak om haar nek. In de middag was de rest aan de beurt. Sommige haalden hun doelstelling met gemak en anderen weer net niet, maar de inzet was er absoluut en dat is hét uitgangspunt voor meer!

De medailles konden niet uitblijven na een paar goede wedstrijdoefeningen.

Roxanne van Soest werd 1e bij de pupillen 1 in de 2e divisie, Nicole Vlasblom werd 2e bij de pupillen 2 in de 2e divisie, Laura Sousa werd 1e bij de pupillen 2 in de 4e divisie en Tirsa Piergolam werd 2e bij de jeugd in de 5e divisie.

De echt spectaculaire oefeningen werden niet getoond, Pamela Holder moest helaas afmelden vanwege een blessure en seniorturnster Milou Erkelens vanwege vakantie, ook de top van Barendrecht was niet aanwezig. Voor de deelneemsters geen gemis, voor de wedstrijd is het altijd wel leuk om een paar echte toppers actief te zien.

Over 2 weken zijn de 1e en 2e divisie turnsters al weer actief in Arnhem op de eerste plaatsingswedstrijden van de KNGU. Daar moeten ze doorstroming afdwingen naar de ½ finales.