Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Jong Talenten Selectie

Home » Groepen » Jong Talenten Selectie

JTS

Ben je 5,5 tot 8 jaar dan kan je uitgenodigd worden voor de Jong talent selectie.

– Minimaal 3 uur per week

– Gedurende de jaren worden de trainingsuren opgebouwd naar uiteindelijk 9 uur

– Afhankelijk van de leeftijd trainen de kinderen in de schoolvakantie door

Doel: een goede turnbasis aan te bieden waardoor je met deze basis door kan stromen naar de Selectie en op 1ste of 2de divisie niveau kan uitkomen op wedstrijden.

Via scouting door de trainers van de Jong Talent Selectie wordt er gekeken bij de kleuters en de recreatiegroepen of er jonge talentvolle turnsters zijn. Er wordt bij deze scouting gelet op:

– lenigheid,

– kracht,

– uithoudingsvermogen,

– snelheid,

– coördinatie,

– doorzettingsvermogen

– vermogen om het geleerde te kunnen toepassen.

Deze turnsters worden uitgenodigd om proeftrainingen mee te draaien. Mogen zij toetreden tot de JTS dan zullen zij op een leuke, speelse en consequente manier de basis van het turnen geleerd worden. Deze basis is belangrijk om, wanneer zij toetreden tot de selectie, op een bepaald niveau uit te kunnen komen. De JTS trainen vanaf het moment van toetreden 3 uur. Deze uren worden, na diverse meetmomenten, opgebouwd naar uiteindelijk 9 uur in het jaar dat zij 8 jaar worden. Als een turnster het vereiste niveau niet kan laten zien tijdens een meetmoment, dan mag de turnster weer deelnemen aan de recreatielessen.

Uiteraard kan er een talentje ons ontschoten zijn en denkt u dat uw kind het in zich heeft om op hoog niveau en meerdere uren per week te trainen, mail dan voor een proefles naar: info@animohoogvliet. 

VERENIGEN

Dat is iets wat leden samen zullen moeten doen. Niet aan de zijlijn staan maar samen: besturen, lesgeven en activiteiten organiseren. Het gaat helaas niet vanzelf!