Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

GV Animo turnt in Hoogvliet en Deventer

Home » Nieuws » GV Animo turnt in Hoogvliet en Deventer

De turnsters van Animo moesten zaterdag 28 mei op 2 verschillende plaatsen in Nederland turnen. De Rayon Rotterdam Zuid wedstrijd in onze thuisbasis Sporthal Hoogvliet voor de selectie en de wedstrijdgroep en de 1e divisie turnsters van de selectie in Deventer.

Voor de meisjes die het NK hadden behaald was het wel heel erg spannend, want dit is nou waar je al die tijd zo hard voor getraind hebt! De instappers mochten het spits afbijten. Esmee Breddels (9) en Chelsea van der Hoek (8) begonnen op het onderdeel Sprong. Esmee liet een mooie overslag zien en een super salto. Chelsea deed het goed bij het inturnen, maar haar wedstrijdsprong ging helaas niet goed door een verkeerde aansprong op de plank. Haar salto daarentegen was heel mooi. Op naar de brug. Esmee mocht beginnen. Na een mooie kip opzwaai buikdraai ging het mis. Met ophurken moest ze helaas de stok verlaten. Ook na de zolendraai ging ze eraf. Salto afsprong ging ook niet zoals het moest dus was Esmee wel een beetje teleurgesteld. Chelsea draaide voor haar doen, dit is het moeilijkste onderdeel voor haar, een goede oefening. Bij balk ging ook het inturnen er goed. Radslag erop, sprongetjes netjes en dat op een balk van 10 cm dik! Helaas voor de meiden moesten ze allebei de balk 2 x voortijdig verlaten, maar de rest was erg netjes geturnd. Op vloer hebben de meiden lasten zien dat ze erg vooruit gegaan zijn. Esmee turnde voor het eerst haar arabier flikflak salto en Chelsea loopoverslag-overslag. De meiden mogen terugkijken op een mooi NK. Esmee werd 29e en Chelsea 33e van Nederland.

Dan de beurt aan juniorturnster Josephine Geever. Heel veel tegenstand en Animo als nog enige overgebleven club uit Rotterdam . Ook de enige club zonder turnhal en weinig trainingsuren. Maar Josephine heeft veel talent en turnt moeilijke oefenstof. Helaas ging het op het eerste toestel brug al snel mis met haar losom tot handstand en alle kansen op een goede klassering waren verkeken. Op Blak turnde ze wel haar hurksalto achterover op de balk. Op vloer had ze een klein primeurtje, als eerste turnster van Animo en als enige van die dag (ook van de senioren) turnde ze een overslag en 1½  schroef voorover tot stand in haar oefening. Dat is een grote moeilijkheidsgraad en heeft een hoge waarde. Heel knap en haar trainster is erg trots op haar! Josephine is uiteindelijk als 27e van Nederland geëindigd. Voormalig Animo en collegaturnster Cynthia Streijl (uitkomend voor KDO, maar woonachtig in Hoogvliet) wist in dezelfde categorie heel netjes een 10e plaats te veroveren.

In Sporthal Hoogvliet waren er verschillende niveau aangetreden uit het Rayon Rotterdam Zuid. De organisatie was in handen van Animo samen met Thor. Van instappers vanaf 8 jaar tot senioren deden mee aan de 2e wedstrijd van dit seizoen. Altijd weer spannend om te zien hoever iedereen weer gevorderd is. Het was een lange sportieve dag en zeker de moeite waard, want enkele Animo turnsters kregen ook nog medailles omgehangen. Gouden medailles winnaars waren: Noor de Korte, Naomi van Genderen, Larissa Vuijk, Pamela Holder, Myrthe van Baardewijk en Nicole Vlasblom.

Volgende week mogen de Animoturnsters nogmaals hun kunsten vertonen in onze eigen Sporthal Hoogvliet. Daar worden namelijk de onderlinge wedstrijden gehouden.