Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Jenary Anthonij naar finale Jongtalentenwedstrijd

Home » Nieuws » Jenary Anthonij naar finale Jongtalentenwedstrijd

Zondag 3 april vond in Zoetermeer de 2e jong talent wedstrijd plaats. Voor Animo kwamen er 8 jonge meiden uit op de wedstrijden. Twee mini’s en zes Jongtalenten.

In de tweede ronde deden de twee meisjes mee op niveau “mini”, Abigail Koch en Jenary Anthonij . Deze jonge talentvolle meisjes zijn 7 jaar en turnen elke zaterdag 3 uurtjes. Ze hadden duidelijk hard gewerkt te zien aan hun goede vooruitgang. Abigail turnde 51.275 punten bij elkaar en behaalde een 12e plaats. Jenary heel knap precies 50.000 punten en zij werd 16e, keurig gedaan! Het gemiddelde van de 2 wedstrijden telt, wat inhoud dat Jenary naar de Finale mag!!!! Super knap.

In de derde ronde waren de zes turnsters uit 2008 aan de beurt op niveau D. De D staat voor Distictsniveau. Aroya, Nikki, Anouk, Hailey, Jay-Keeyah en Jayda hebben flink hun best gedaan om beter voor de dag te komen dan de vorige wedstrijd. Er begint wat wedstrijdervaring te komen en weten nu een beetje wat er moet gebeuren. De trainingsuurtjes worden wat opgeschroefd en dat moet zich in de toekomst terug gaan verdienen. Nikki van de Reijden turnde een brugoefening goed voor een 5e plaats en met een puntentotaal van 45,625 werd zij 14e. Anouk van der Weijden, Hailey van Vessem en Jayda Westhoeve sprongen voor de eerste keer een overslag. Jah-Keeyah Peiter wist een 4e plek op sprong te veroveren. Aroya maakte duidelijke stappen in haar elementen. Het kost veel inspanning en de aanhouder zal winnen. Dat doen deze meisjes nu nog niet, maar doorzettingsvermogen hebben ze laten zien. Deze jonge kinderen zijn weer een ervaring rijker en gaan lekker verder trainen voor de onderlinge wedstrijd in juni van GV Animo.