Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Jong Talent in actie op eerste wedstrijd

Home » Nieuws » Jong Talent in actie op eerste wedstrijd

Zondag 10 januari werd in Alphen aan de Rijn de eerste Jongtalent wedstrijd gehouden. Voor de turnsters van Animo’s Jong Talent Selectie (JTS) een hele belevenis. Deze talentjes zijn slechts 7 en 8 jaar oud en turnen respectievelijk 3 en 5 uur per week in de Campus Hoogvliet.

In de tweede ronde was het de beurt aan de twee talentvolle turnsters Jenary Anthonij en Abigail Koch, niveau mini 2009. Het was de eerste wedstrijd buiten de deuren van Animo en dus buiten Hoogvliet. Met een stabiele wedstrijd over vier toestellen wisten ze mooie cijfers te behalen en een goed puntentotaal. Met 47.900 punten voor Jenary en 46.000 punten voor Abigail hebben deze turnstertjes een flink ervaring opgedaan!

In ronde drie had Animo 6 turnsters afgevaardigden op niveau D 2008 van de totaal 32 deelneemsters. Jah-Keeyah Peiter liet zien dat zij vorig seizoen als “mini” al enige ervaring heeft opgedaan. Met 13.150 werd ze tweede op sprong met een goed uitgevoerde overslag. Haar totaal van 47.600 punten leverde haar een prachtige 8e plaats op. Nikki van der Reijden turnde met goede concentratie en haar zenuwen onedr controle voor het eerst een overslag over de kast! Met haar puntentotaal van 42.700 werd ze 21e.

Voor Hailey van Vessum was het onthouden van de oefeningen stukken beter en werd met 39.900 punten heel netjes 27e plek. Ook meisjes die slechts enkele maanden turnen bij de JTS deden mee. Jayda Westhoeve, Aroya Bonnema en Anouk van der Weiden hebben in korte tijd een hoop geleerd en dan mee kunnen doen is al een prestatie op zich! Deze meiden hebben hun beste beentje voor gezet en zijn op de goede weg. Jayda behaalde een puntentotaal van 39.800, Aroya 39.550 punten en Anouk 35.200 punten. Het was een gezellige en sportieve wedstrijd en het was schitteren in hun nieuwe turnpakje.

We kijken uit naar de volgende wedstrijd!

Het weekend was daarmee nog niet klaar, want ook Demi Verbeek van de selectie turnen dames kwam in actie op haar eerste regiowedstrijd van het seizoen. Haar wedstrijd was in Hellevoetsluis en ze komt uit bij de pupillen 2 op niveau N3. Voor haar staat doorstroming te wachten naar een ½ finale van de KNGU indien zij in twee wedstrijden voldoende punten kan vergaren. Er staat van te voren niet vast wie, wat en hoeveel. Dat moeten 2 wedstrijden bij elkaar gaan uitmaken. In het weekend van 30/31 januari mag ze nogmaals in actie komen en dan zal de doorstroming bekend zijn. Dit is het eerste seizoen dat deze regeling van kracht is. Voorlopig turnde Demi een wedstrijd waarbij er weer verbetering was te zien t.o.v de oefenwedstrijden afgelopen november. Positief dus en met een 11e plaats van de 22 deelneemsters een goede start van het seizoen en voldoende mogelijkheden om volgende wedstrijd hoger in de rangorde te klimmen.

Volgend weekend zullen de jeugd, junior en senioren meiden uit de 1e en 2e divisie aan hun districtswedstrijd deelnemen in Amsterdam waar het niveau steeds stijgende is net als internationaal.