Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Jong talent valt in de prijzen

Home » Nieuws » Jong talent valt in de prijzen

Afgelopen zaterdag kwamen vijf turnsters van Animo Hoogvliet in actie op de mini tuco turnwedstrijd in de sporthal van de Campus in Hoogvliet. Caitlin Rietveldt, Angelina Dees, Esmee Snijder, Sila Schenkenberg en Rokaya Salhi Drissi.

Caitlin kwam uit in D4­niveau oefenstof en de andere vier jongedames kwamen uit in de voor­instap klasse niveau N. Dit is het hoogste niveau van die dag. Na een goede start op het toestel brug volgde de evenwichtsbalk. Angelina wist als enigste turnster op de balk te blijven. Het derde toestel was lange mat en werd gewonnen door Esmee en bij sprong eindigde Sila als hoogste. Rokaya is slechts enkele maanden lid en heeft veel geleerd in een korte tijd. Een spannende wedstrijd voor alle meiden. Ook Caitlin draaide een goede wedstrijd en heeft mooie oefeningenlaten zien. Deze 7 en 8 jarige meiden hebben deze wedstrijd nieuwe elementen gedaan die ze sinds kort beheersen.

Tijdens de wedstrijd waren er niet alleen de traditionele 4 turntoestellen, maar ook een beweegplein voor iedereen van 3 t/m 8 jaar ook als je niet mee deed aan de wedstrijd. Het was een ontspannende onderbreking voor de deelnemers tijdens de wedstrijd, want daar stonden allemaal verschillende toestellen opgesteld waarop je kon doen wat je leuk vind. En voor broertjes en zusjes een sportieve onderbreking tijdens het kijken, wat toch altijd veel geduld met zich mee brengt.

Het was een leuke en gezellige wedstrijddag die uiteindelijk werd gewonnen door Angelina. Esmee wist een mooie 2e plaats te behalen en Sila werd 3e en Rokaya 4e. In de klasse van Caitlin mocht zij ook het goud omgehangen krijgen, want ze was heel knap eerste geworden. Alle deelnemers mochten naar voren komen om een medaille in ontvangst te nemen voor hun uitstekende prestaties. En de kinderen van het beweegplein kregen een diploma mee naar huis.
Op 4 juli a.s. zullen deze meisjes wederom in actie komen samen met alle andere groepen van Animo van peuter, recreatie en jongens tot selecties op de Onderlinge wedstrijd van Animo Hoogvliet in de Campus.