Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Medaille voor Animoturnster

Home » Nieuws » Medaille voor Animoturnster

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is al weer geweest.  Twee animoturnsters mochten op 12 januari jl. het spits afbijten. De 10-  jarige Myrthe van Baardewijk en de 8- jarige Ruby Rijsdijk mochten het opnemen tegen de kinderen uit de regio zuid-holland-zuid.

Myrthe die nog maar een paar maanden bij de A-selectie van Animo turnt, begon op vloer. De oefening begon erg netjes op het laatst wat foutjes maar over het algemeen erg goed gedaan. Zij was in haar categorie 3e op dit toestel. Toen naar sprong ook dit was weer verbeterd t.o.v. de vorige wedstrijd. Brug was het moeilijkst voor Myrthe aangezien zij nog niet alles beheerst. Toch heeft ze zich hier goed doorheen geslagen. En als laatste naar balk. Dit was een hele mooie en strakke oefening helaas moest ze de balk 1 keer voortijdig verlaten maar kon ze de rest van haar oefening goed herpakken. Dit werd dan ook beloont met een 8,25 het 2e cijfer in haar categorie op balk. Mythe werd uiteindelijk 4e in een deelnemersveld van 27 kinderen. Hierdoor stond ze op het podium en mag ze door naar de ½ finale.

Ruby turnt niveau 10 in de 3de divisie. Haar wedstrijd ging niet zo goed van start door de aantal wiebeltjes op de balk.  Maar bij de vloer heeft ze dit weer goedgemaakt. Hier haalde ze een keurig cijfer. Uiteraard heeft Ruby weer door deze wedstrijd ervaring opgedaan voor andere wedstrijden. Ervaring is erg belangrijk, hoe meer wedstrijden je mee turnt hoe minder eng je het gaat vinden.  Helaas is Ruby niet geplaatst voor de volgende wedstrijd maar we gaan wel hard door met trainen en op naar de onderlinge wedstrijd van onze eigen vereniging.