Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Nieuws

Home » Nieuws

Gymnastiek vereniging Animo volop in beweging

De selectie turnen dames van GV Animo heeft een doorstart gemaakt in september met oude bekenden. Trainster Larissa Sträter is weer terug op het Animo honk en zeer verdienstelijk turnster Milou Erkelens is nu trainster geworden. Samen met Nathalie Kombrink en Marit Mostert die voorheen de jong talenten trainingen gaven is er een heel leuk en actief trainersteam ontstaan.

Hoogvliet – Ook in het bestuur zijn er nieuwe mensen toegetreden. De recreatiegroepen en springgroep hebben onder hoofdleiding van Samantha van Dorp een leuke en actieve groep. Er zijn wat leuke activiteiten geweest als een talententest en een onderling springwedstrijdje. De kerstdisco staat eraan te komen en de eerste rayonwedstrijd is achter de geturnd. Met allemaal hele jonge meiden heeft de turnselectie dames meegedaan aan de Rayonwedstrijd Rotterdam Zuid. Nog niet iedereen kon meedoen, want na 3 maanden turnen kan niet iedereen dat al. Dus de 2 jonge meiden Sofia en Eliza deden nog niet mee en Sarah liep eerst alleen mee met de warming up en als hulpjuf tijdens de wedstrijd.

Wie er wel mee deden: Noa van Gelderen, Elin de Pan, Rima Noorzai, Yaèlle Prevos en grote zus Nya Prevos. “Het was allemaal erg spannend en toch ook leuk! Yaèlle en Rima mochten in de ochtend de spits afbijten. En het ging heel goed voor deze meiden van respectievelijk net en bijna 7 jaar. Ze werden 2e en 3e, super knap dus. Nya werd 2e in haar groepje bij de pupillen 1 N3 en Noa en Elin werden na een knappe wedstrijd 6e en 7e bij de mini’s. De meiden hebben het goed gedaan en veel geleerd. Voor de meeste was het toch hun eerste wedstrijd. We gaan dus lekker hard trainen voor de volgende wedstrijden, want het seizoen is net begonnen!”

Turntalentjes gezocht!

Meld je aan voor de jongtalententest!

Ben jij een meisje van 6 of 7 jaar en vind je turnen helemaal te gek? Kom dan naar onze jongtalenten test op zaterdag 21 september! Tijdens deze test mag je aan onze enthousiaste turntrainers laten zien wat je allemaal kan..en wie weet kom jij in onze selectie!

Heb je een vriendinnetje, buurmeisje of klasgenootje en vindt zij turnen net zo te gek als jij? Kom dan gezellig samen!
Ben je ouder, maar zou je wel heel graag in de selectie willen turnen? Neem dan even contact met ons op..

Heb jij interesse? Meld je even aan via info@animohoogvliet.nl

Locatie: Campusplein 8, Hoogvliet
Dag: zaterdag 21 september 2019
Tijd: 10.00 – 12.00 uur

Nieuwe Clubkampioenen bij Gymnastiek Vereniging Animo

Zaterdag 10 juni hield gymnastiekvereniging Animo hun jaarlijkse onderlinge wedstrijden. Onderlinge heet het omdat er alleen deelnemers van de eigen vereniging zijn. En wat kan je worden: Kampioen van jou kluppie, dus clubkampioen van Animo 2017! Het werd een geslaagde dag met veel blije gezichten!

Met bijna 80 inschrijvingen

Pamela Holder naar de finale KNGU 2e divisie

Zaterdag 8 april 2017: de ½ finale voor de 2e divisie van de KNGU in het verre Winterswijk.

Animo turnsters Pamela Holder had zich bij de senioren geplaatst voor deze wedstrijd. Het was hard werken in de voorbereiding, tentamens op school en in vorm blijven voor haar turnwedstrijden. Dat is een hele opgaaf. Veel vooruit plannen, in de trainingen zuinig omgaan met energie en efficiënt de training indelen afgewisseld met huiswerk.

Prima Vista 2017

Elk jaar houdt gymnastiekvereniging Animo deze “na-turn” wedstrijden voor haar recreatieleden. Prima Vista houdt in dat er een niet-deelnemende turnster of turner de oefening 1 x voordoet en de kinderen moeten deze oefening zo goed mogelijk onthouden en precies nadoen.

De deelnemers hebben van te voren deze oefeningen niet geoefend op hun trainingsuur. Natuurlijk hebben ze wel alle elementen geoefend zoals de koprol of radslag, ze weten alleen niet in welk volgorde en wat er tussenin zit. Was het nou een kattensprong of een zweefstand???

Pamela brons op kwartfinale turnen

Zaterdag 11 februari werden er in Zierikzee de ¼ finales gehouden van de 2e divisie wedstrijden van de KNGU. GV Animo had slechts één afgevaardigde die zich had weten te plaatsen. Pamela Holder turnt bij de senioren en heeft na een korte periode zonder turnen haar passie weer gevonden.

Vorig jaar was de opbouw en het weer terugkomen. Dit seizoen gestart met