Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Nieuws

Home » Nieuws

Coronavirus: Geen trainingen t/m 10 mei

Beste trainers, ouders en leden,

De Nederlandse regering heeft op 31 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd. De turnbond KNGU blijft de richtlijnen van het RIVM volgen. Dit betekent dat er bij GV Animo geen lessen zijn tot in ieder geval 10 mei (dit i.v.m. de meivakantie). Op 21 april neemt de regering een besluit over de periode erna. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over het Coronavirus en wat dat betekent voor de gymsport? Volg dan de KNGU FAQ pagina.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Animo

(laatste update: 31-03-2020)

Geslaagde Districts- en Rayonwedstrijd voor turnsters GV Animo

Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet had zaterdag 15 februari een hele druk turndag. De Districtswedstrijden van Zuid-Holland waren verplaatst waardoor deze tegelijk viel met Rayonwedstrijd van Rotterdam Zuid.

De ochtend begon om 8 uur in de Sportmotor. Daar mochten de net 7 jaar geworden Noa Gelderland en Elin de Pan aantreden bij de mini’s. Dat zijn alle meisjes geboren in 2013. En toch kunnen ze al veel over de kop! Dat hebben de mini’s van de jongtalentgroep ook laten zien. Het doel was nette oefeningen met alle bonuspunten die er te verdienen zijn. Noa Gelderland die pas turnt bij de selectie sinds oktober deed het ook heel knap. Zij werd 5e en dat was 2 plekken beter dan vorige wedstrijd. Prima progressie dus. De gouden medaille was voor Elin de Pan. Het evenwicht op de balk was even een dingetje, maar de andere toestellen was knallen! En mooi afgewerkt dus dat werd een 1e plaats.

Om 9 uur mocht Nya Prevos starten in Amsterdam voor de districtswedstrijden van Zuid-Holland in de categorie Pupil 1 niveau Nationaal 3. De 1e van deze 2 wedstrijden was in Hellevoetsluis toen werd ze 9e. Vandaag liet ze zien dat de basistechnieken verbeterd waren en haalde goede scores op alle toestellen wat haar naar een 5e plaats bracht. Het is nu afwachten of ze zich geplaatst heeft voor de landelijke wedstrijden, districtsfinale en districtstoestelfinale!

De 7 jarige Rima Noorzai, Yaèlle Prevos en Sarah Terpeticeanu mochten om 12.30 uur in actie komen in de Sportmotor op Rotterdam Zuid. Zij turnen de oefenstof van de jongtalenten D niveau in de categorie pre-instap.

Ook bij deze dametjes veel verbetering. Rima traint heel serieus en zodoende in de uitvoering veel precisie en netheid wat haar bracht naar een knappe 2e plaats en dus de zilveren medaille. Yaèlle liet vooral op brug een mooie oefening zien, kon helaas de lijn niet vasthouden en behaalde een 6e plaats. Sarah turnt pas sinds oktober en op alle toestellen ruimte vooruitgang wat haar een 5e plaats bezorgde.

Een hele geslaagde turndag dus en kijken al vooruit naar de komende wedstrijden eind maart in Pernis.

1e plaats: Elin de Pan
5e plaats: Noa Gelderland

2e plaats: Rima Noorzai,
5e plaats: Sarah Terpeticeanu
6e plaats: Yaèlle Prevos

5e plaats: Nya Prevos

Allereerste Mini Tuco voor Loīs, Eliza en Feline

Afgelopen zaterdag, deden drie meiden van Gymvereniging Animo mee aan hun allereerste Mini Tuco Wedstrijd. Dit is een wedstrijd voor de allerkleinsten. Er was van tevoren flink geoefend en dat was op de wedstrijd goed terug te zien. Feline Reas turnde op brug een mooie oefening met borstwaartsom waar ze haast het maximale aantal punten behaalde op dat toestel. Loïs Gouw liet op sprong zien dat ze een erg nette koprol met uitstrekken kon en Eliza Baai turnde een erg mooie balkoefening. Erg knappe oefeningen en een mooie eerste wedstrijd ervaring. Loïs sleepte de gouden medaille in haar categorie weg en Feline de zilveren. Eliza behaalde in haar categorie een knappe vijfde plaats. Op naar de tweede Mini Tuco Wedstrijd van 9 mei in gymzaal De Sportmotor, Rotterdam.

Mooie prestaties van Animo op Pernisser Mini-Cup

De turnselectie van gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet bestaat op dit moment vooral uit jonge meisjes van 5 t/m 9 jaar. Het is een gezellige groep meiden die heel actief zijn en het leuk vinden om meerdere uren per week te turnen. En omdat ze het zo leuk hebben gaan de prestaties ook goed vooruit.

Hoogvliet/Pernis – Sommige meisjes zijn pas aan het turnen sinds oktober en het is dus heel knap dat ze afgelopen zaterdag allemaal hebben deelgenomen aan de Pernisser mini-Cup. Dit is toernooitje georganiseerd door GV Turnlust voor alleen jonge meisjes gehouden in de Bonte Koe gymzaal in Pernis. In de categorie pre-mini D4 behaalde Sofia Nascimento een hele mooie 3e plaats met een prachtige sprong met het hoogste cijfer van de dag: 14.400 punten. Eliza Baai werd tot haar grote verbazing 1e bij de mini’s D4 en heeft haar medaille niet meer afgedaan tot ze naar bed ging.

Elin de Pan en Noa Gelderland deden mee bij de mini’s op Jong talent niveau. Zij werden respectievelijk 1e en 2e. Superknap en overal weer iets moeilijkers gedaan dan de vorige wedstrijd. Rima Noorzai, Yaèlle Prevos en Sarah Terpeticeanu kwamen uit op pre-instap JT-D niveau. Voor Sarah haar 1e wedstrijd ooit, zo spannend! De meiden deden wisselende dingen goed en fout en Rima wist zo de 1e plaats te bemachtigen, Sarah werd 2e en Yaèlle werd 4e. Waarbij Rima en Yaèlle voor het eerst over de kast gingen springen van 1 meter hoog. Nya Prevos deed mee bij de pupil 1 N3 en wist daar 2e te worden. Ook daar was het een spannende strijd om de hoogste plaats.

De meiden hebben een geweldige middag gehad en bij het publiek waren er ook alleen glimlachen te zien om het plezier en de mooie prestaties van alle deelneemsters. Een luid applaus en voor alle kinderen een medaille met een roze lint.

Gymnastiek vereniging Animo volop in beweging

De selectie turnen dames van GV Animo heeft een doorstart gemaakt in september met oude bekenden. Trainster Larissa Sträter is weer terug op het Animo honk en zeer verdienstelijk turnster Milou Erkelens is nu trainster geworden. Samen met Nathalie Kombrink en Marit Mostert die voorheen de jong talenten trainingen gaven is er een heel leuk en actief trainersteam ontstaan.

Hoogvliet – Ook in het bestuur zijn er nieuwe mensen toegetreden. De recreatiegroepen en springgroep hebben onder hoofdleiding van Samantha van Dorp een leuke en actieve groep. Er zijn wat leuke activiteiten geweest als een talententest en een onderling springwedstrijdje. De kerstdisco staat eraan te komen en de eerste rayonwedstrijd is achter de geturnd. Met allemaal hele jonge meiden heeft de turnselectie dames meegedaan aan de Rayonwedstrijd Rotterdam Zuid. Nog niet iedereen kon meedoen, want na 3 maanden turnen kan niet iedereen dat al. Dus de 2 jonge meiden Sofia en Eliza deden nog niet mee en Sarah liep eerst alleen mee met de warming up en als hulpjuf tijdens de wedstrijd.

Wie er wel mee deden: Noa van Gelderen, Elin de Pan, Rima Noorzai, Yaèlle Prevos en grote zus Nya Prevos. “Het was allemaal erg spannend en toch ook leuk! Yaèlle en Rima mochten in de ochtend de spits afbijten. En het ging heel goed voor deze meiden van respectievelijk net en bijna 7 jaar. Ze werden 2e en 3e, super knap dus. Nya werd 2e in haar groepje bij de pupillen 1 N3 en Noa en Elin werden na een knappe wedstrijd 6e en 7e bij de mini’s. De meiden hebben het goed gedaan en veel geleerd. Voor de meeste was het toch hun eerste wedstrijd. We gaan dus lekker hard trainen voor de volgende wedstrijden, want het seizoen is net begonnen!”

Turntalentjes gezocht!

Meld je aan voor de jongtalententest!

Ben jij een meisje van 6 of 7 jaar en vind je turnen helemaal te gek? Kom dan naar onze jongtalenten test op zaterdag 21 september! Tijdens deze test mag je aan onze enthousiaste turntrainers laten zien wat je allemaal kan..en wie weet kom jij in onze selectie!

Heb je een vriendinnetje, buurmeisje of klasgenootje en vindt zij turnen net zo te gek als jij? Kom dan gezellig samen!
Ben je ouder, maar zou je wel heel graag in de selectie willen turnen? Neem dan even contact met ons op..

Heb jij interesse? Meld je even aan via info@animohoogvliet.nl

Locatie: Campusplein 8, Hoogvliet
Dag: zaterdag 21 september 2019
Tijd: 10.00 – 12.00 uur

Nieuwe Clubkampioenen bij Gymnastiek Vereniging Animo

Zaterdag 10 juni hield gymnastiekvereniging Animo hun jaarlijkse onderlinge wedstrijden. Onderlinge heet het omdat er alleen deelnemers van de eigen vereniging zijn. En wat kan je worden: Kampioen van jou kluppie, dus clubkampioen van Animo 2017! Het werd een geslaagde dag met veel blije gezichten!

Met bijna 80 inschrijvingen

Pamela Holder naar de finale KNGU 2e divisie

Zaterdag 8 april 2017: de ½ finale voor de 2e divisie van de KNGU in het verre Winterswijk.

Animo turnsters Pamela Holder had zich bij de senioren geplaatst voor deze wedstrijd. Het was hard werken in de voorbereiding, tentamens op school en in vorm blijven voor haar turnwedstrijden. Dat is een hele opgaaf. Veel vooruit plannen, in de trainingen zuinig omgaan met energie en efficiënt de training indelen afgewisseld met huiswerk.