Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Regiokampioenschappen Zuid Holland Zuid

Home » Nieuws » Regiokampioenschappen Zuid Holland Zuid

Afgelopend weekend waren er plaatsingswedstrijden voor Ere-, 1e, 2e en 3e divisie. Per categorie gaan er een klein aantal turnsters door naar de districtswedstrijden, welke in maart a.s. worden gehouden.

Ook de A selectie was in bijna volledig aanwezig. Op zaterdagavond werd er in categorie Senior NTS niveau 5 geturnd door Cynthia Hess en Noëlle Fisher. De eerste 13 turnsters konden een startbewijs behalen voor de districtswedstrijden. Cynthia turnde een stabiele wedstrijd en behaalde een 6e plaats en wist zich hiermee te plaatsen. Zij turnde een 8,7 voor sprong, hoogste cijfer wat behaald is op dat toestel in die klasse. Een unieke prestatie dus! Bij Noëlle verliep de wedstrijd iets minder. Deze wedstrijdzieke dame haalde wel alles uit de kast, maar het was helaas niet voldoende.

Op zondag hadden we in alle rondes turnsters. In de eerste ronde waren Melanie Zwaan, Robin Geever en Jena van Tooren aan de beurt, categorie pupillen 2 NTS niv. 7. In deze klasse gingen er maximaal 9 turnsters door. Robin behaalde een 4e plaats, Melanie 7e en Jena een 9e plaats. Alle turnsters van Animo wisten zich te plaatsen! Hartstikke goed meiden, blijf volhouden en hard trainen dan zit er misschien een finale plaats in dit jaar!
In de 2e ronde turnden Róbin van Eijk, Josephine Geever en Chayenne Wijngaarde in Instap klasse NTS niv. 8 en Lashawndra Sambo in NTS jeugd 5.Het is een hoge klasse die divisie 1, maar de meiden knokten voor wat ze waard waren en Chayenne haalde er een mooie 3e plaats uit en de enige die doorgaat naar de volgende ronde.

In de 3e en laatste ronde namen Anouk Erkelens, Iris Peters, Laura Pronk Anne-Marlies Taselaar en Milou Erkelens in NTS niv. 3 t/m niv. 5 junior en senioren.
Zelfs met een beperkt aantal deelneemsters in deze klassen, moesten ook hier turnsters afvallen en was het dus zeer spannend wie dat zou gaan presteren. En door zijn: Milou Erkelens (3e plaats), Laura Pronk (5e plaats) en Anouk Erkelens (7e plaats). Milou behaalde het hoogste cijfer op balk van alle turnsters in haar klasse. Laura wist een 8,9 te scoren op vloer. Genoemde gekwalificeerde dames zien we dus terug op de wedstrijden op 5/6 maart 2006, waar zij zich verder kunnen gaan kwalificeren voor de voorrondes van het Nederlandse Kampioenschappen.

Ook voormalige Animo turnsters namen deel aan deze wedstrijden. Dit zijn de meisjes die vroeger bij de A selectie turnden en nu bij SDS in de topsportklasse turnen. De A selectie zit op het hoogste niveau (tegenwoordig divisie 1 genaamd).
Helaas hebben we zelf geen turnhal en kunnen het dus ook niet aanbieden om zo’n 25 á 30 uur training per weekaan te bieden. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet een beetje onze meiden blijven en uiteraard volgens we ze nog steeds. Wat we zijn ook trots op de prestaties van deze meiden.
Deze turnsters zijn Mandy van Deursen en Nina Peters en sinds kort ook Cynthia Streijl. Altijd leuk om hun zo vooruit te zien gaan en dat zij veel plezier blijven beleven in hun favoriete sport. En ze hebben zich allemaal geplaatst voor de volgende ronden! Dus ook van hun gaan we nog meer horen.