Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Regiowedstrijden 3e divisie

Home » Nieuws » Regiowedstrijden 3e divisie

Zaterdag 4 februari stond Animo weer op de wedstrijdvloer in Amsterdam. Deze ochtend was het de beurt aan Shakina Djojomarto en Esli Esen bij de instappers 3e divisie en Aniek Mostert en Annerie Hekman bij de jeugdturnsters in de 3e divisie.

Vanwege het grote aantal deelneemsters is de wedstrijd in twee delen gesplitst. Animo startte in de vroege ochtend. Door een prachtig besneeuwd landschap met de opkomende zon als een mooie oranje bal, reden we naar Amsterdam. Alle vier de meisjes begonnen op de evenwichtsbalk. Helaas kon geen van alle op dit toestel blijven staan. Het is ook maar 10 cm breed en das best lastig. De rest van de wedstrijd verliep naar verwachting. Shakina en Esli deden de overslag dit keer helemaal alleen over de kast van 90 cm en ook nog met rechte benen. Best hoog als je er zelf net overheen kan kijken.

Annerie en Aniek lieten zien dat ze vooral in netheid, techniek en stabiliteit veel vooruit zijn gegaan. De moeilijke trucjes kunnen nu gaan volgen.

Medailles lagen niet in de lijn van de verwachting. De jongste dames zitten net een half jaar op turnen en de jeugdturnsters moeten ook nog heel veel leren. De hoop op doorstroming werd al snel minder toen we de tegenstanders zagen turnen. Een aantal meisjes in beide groepen zaten duidelijk een divisie te laag en veel meisjes turnden gewoon beter. De Animo- meiden hebben hun uiterste best gedaan zo veel mogelijk punten te behalen. Helaas resulteerde het dit weekend niet in een doorstroming naar de volgende ronde.

Volgend weekend zijn de laatste 2 turnsters van Animo aan de beurt om een plekje te verdienen voor de ½ finale 3edivisie. Laura Moret en Noor de Korte resp. senior en junior 3e divisie moeten ook starten in Amsterdam. Voorlopig zijn er in totaal 13 turnsters doorgestroomd naar de volgende rondes van de 19 meisjes van 1e tot 4e divisie.