Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Turnseizoen goed van start!

Home » Nieuws » Turnseizoen goed van start!

Op zaterdag 17 januari werden de eerste regiowedstrijden van Zuid-Holland gehouden te Amsterdam. Van start gingen een deel van de turnsters uit oa de N1, de 1e, 2e en 3e divisie bovenbouw turnsters. Voor Animo was bondskampioene 2014 in de 2e divisie Milou Erkelens een van de participanten.

Vanwege haar spectaculaire overwinning in 2014 komt zij verplicht uit bij de senioren 1e divisie. Een flinke uitdaging die, de inmiddels 22 jarige Milou, met verve heeft aangepakt. De wedstrijd op de brug ging niet naar wens en ze werd daarvoor zeer streng gestraft. Op de balk en vloer daarentegen liet ze haar klasse zien en behaalde de hoogste scores. Milou Erkelens heeft als nieuwkomer in deze divisie meteen een bronzen plak behaald. Een fantastisch en onverwacht goed resultaat.

Bij de senioren in de 2e divisie stond Pamela Holder voor het eerst sinds 2 jaar weer op de wedstrijdvloer. Sinds september 2014 is deze middelbare scholiere weer volop aan het trainen in het turnzaaltje in de Campus. Het grote talent van Pamela was meteen zichtbaar door moeilijke elementen en een ongekende gratie in haar choreografie. Helaas moet er fysiek nog heel gesleuteld worden en weer wedstrijdritme opgedaan worden. Pamela werd netjes 17e van de 33 deelneemsters en overtrof de minimale punten grens van 36 punten. Ze behaalde 41.192 punten en is daarmee ruim geplaatst voor de ¼ finales van de landelijke KNGU wedstrijden.

Roxanne van Soest is een frisse verrassing met pit van 11 jaar. Altijd hard werken en op wedstrijden altijd moeilijk, tot nu… Roxanne liet het zien: hard werken loont! Bijna al haar doelen voor deze wedstrijd heeft ze bereikt. De vorderingen te zien bij de wedstrijden in nov en dec 2014 werd ruim overtroffen. Duidelijke progressie in een strakke stijgende lijn. Roxanne werd 6e en behaalde in totaal 45.175 punten. Ook hier die 36 punten grens en dus op naar de 1/8 finale.

Op 7 februari mogen Milou en Roxanne samen in Eindhoven de 1/8 finales van de landelijke KNGU wedstrijden turnen. Ook daar weer die 36 punten grens om door te stromen, maar dan naar de ¼ finales in Hengelo of Tilburg.

Dagje Amsterdam was nog niet voorbij, Laura Sousa kwam nog in actie in de laatste rotatie. Jeugd-2 in de 3e divisie en voor het eerst de vrije keuze oefenstof. Hard werken en ook naar de middelbare school, maar Laura is een volhouder. De wedstrijd verliep zeker niet vlekkeloos, maar ook hier zit de stijgende lijn er duidelijk in. Laura behaalde 38.050 en plaatste zich daarmee voor de districtswedstrijden. Voor het eerst dat het haar lukt om door te stromen, heel knap gedaan dus.

Animo is trots op haar turnsters en zal ook volgende week zaterdag weer fris op de lange wedstrijddag verschijnen. Dan zullen weer 8 Animo- turnsters deelnemen aan de regiokampioenschappen van Zuid-Holland in de 1e en 2e divisie.