Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Turnsters Animo naar 1/4 finale KNGU

Home » Nieuws » Turnsters Animo naar 1/4 finale KNGU

Zaterdag 7 februari was een drukke dag voor de Animo leiding. Er moest namelijk gesplitst worden. In Amsterdam bij de Regiokampioenschappen was het de beurt aan Michelle Visser, Noor de Korte en Aniek Mostert. Terwijl in Eindhoven Roxanne van Soest en Milou Erkelens hun 1/8e finale turnden.

In Amsterdam begon het al vroeg. Michelle Visser turnde op brug een hele mooie oefening welke werd beloond met 13.733, het hoogste cijfer in haar categorie. Helaas ging het op de balk niet naar wens en werd de doorstroming naar de landelijke ½ finale niet meer mogelijk. Met een goede vloeroefening als afsluiting is Michelle 2e reserve voor de districtsfinale op 21 maart. Bij de senioren supplement C, ging het niet zo best. Zowel Noor als Aniek hadden teveel foutjes. Zij hebben zich niet geplaatst voor de volgende ronde. Zij komen op 28 maart weer in actie in de Campus.

In Eindhoven verliep de wedstrijd wisselend. Er werd duidelijk van alles uitgeprobeerd en voor de eerste keer gedaan. Veel risico, spannend en leuk turnen op niveau in de 1e divisie! Roxanne deed ook mee met nieuwe elementen uitproberen. Op brug met enkele ligger lukte het voor het eerst om de reuzendraai 3 keer achter elkaar te turnen direct gevolgd door een gestrekte salto als afsprong. De jury beloonde deze oefening met 12.500 punten. De evenwichtsbalk was niet de dag voor haar. Op vloer liet ze zien heel veel power te hebben en ging zo hoog met haar streksalto met ½ draai dat ze bijna op haar buik terecht kwam. Dat was even schrikken voor jury en toeschouwers! Helaas kwam ze voor de overslag gestrekte salto voorover net te kort. Roxanne behaalde een mooie 17e plaats met 43.450 punten, veel ervaring rijker, trots op haar nieuwe elementen en goede spirit om de volgende wedstrijd nog meer te laten zien. Want ze heeft zich ruimschoots geplaatst voor de ¼ finales.

Haar collega bij de senioren in de 1e divisie is Milou Erkelens. Daar was het in vorm komen en elementen en combinaties uitproberen het belangrijkst. Voor Milou weer de eerste keer voor haar moeilijke paardsprong: overslag gehurkte salto voorover. Omdat je de grond niet ziet bij de landing, een hele lastige sprong voor de timing. Op de vloer werd geëxperimenteerd met de volgorde van de gymnastische sprongen en acrobatische combinaties. Van de balk af werd de geschroefde gestrekte salto voorover uitgeprobeerd en een combinatie van salto voorover en flikflak achterover in een directe verbinding op de balk. Op de brug de zolendraai tot handstand. Helaas lukte niet alles, maar de paardsprong bijzonder goed en werd gewaardeerd met een 13.150 wat het 2e hoogste cijfer was. Ook op de vloer was er een mooie oefening. Milou werd 7e in totaal. Heel knap als je net uit de 2e divisie doorstroomt naar een categorie hoger. Dus op naar de ¼ finale met goede moet. Voor de eerste divisie zijn deze in Hengelo of Tilburg.