Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

3 x plaatsing voor Finale turnen 1e divisie

Home » Nieuws » 3 x plaatsing voor Finale turnen 1e divisie

Zaterdag 23 en zondag 24 mei werden er in het Brabantse Reusel belangrijke nationale turnwedstrijden gehouden van de KNGU.

Op zaterdag was er de Finale van het Bondskampioenschap turnen. De enige geplaatste turnster voor Animo was seniorturnster Milou Erkelens. Haar voorbereiding werd ernstig verstoord door een blessure aan haar voorvoet opgelopen met een hurksalto achterover op de evenwichtsbalk. Iedereen kent hem wel als het struikelblok en het toestel waar je zo makkelijk van afvalt. Voor Milou een van haar beste onderdelen. 3 dagen geleden was ze voor het eerst redelijk fit om weer te springen, van een volledig programma was nog geen sprake.

Op de wedstrijd heeft Milou alles gegeven en geturnd uit haar programma, slechts een pirouette werd weggelaten wat al kostbare punten aftrek geeft. Die nam zij en het trainersteam op de koop toe. Het was de 5e keer dat Milou de finale wist te bereiken in haar 9 jarige loopbaan als wedstrijdturnster. Het werd de 18e plaats in een deelneemstersveld van 32 turnsters. Een hele knappe prestatie midden in de examenweken.

 

Op zondagochtend mochten Sanne Oskam en Tayler Uiterloo aan de start verschijnen voor hun plaatsingswedstrijd voor de Finale 1e divisie in de categorie Instap (9 jarigen). Geen medaillekansen, maar vooral persoonlijke records die verpletterd werden. De strenge trainingen 9 uur per week bleken z’n vruchten af te werpen.  En de meisjes voelde zich prima thuis op dit niveau. Een hele uitdaging en op weg naar een mooie turncarrière. Zij hebben zich beide geplaatst voor de finale in Haarlem.

In de middagwedstrijd was Pamela Holder bij de pupillen 1 aan de beurt. Ze werd ruimschoots 1e op sprong met maarliefst een 9.725 punten. Een bijna foutloze prestatie! Helaas was het niet op alle toestellen feest. Haar klassering werd een 7e plaats in het totaalklassement. Ook Pamela gaat door naar de finale in Haarlem op 6 Juni a.s. met medaillekansen!!!

Wilt u de turnsters van Animo eens in actie zien, dat kan! Iedereen is welkom op 20 juni in Sporthal Hoogvliet op de jaarlijkse clubkampioenschappen. De entree is altijd gratis! Meer info is te vinden op onze website www.animohoogvliet.nl . Voor informatie over nationale wedstrijden en meer turninfo op allerlei gebied kunt u kijken op: www.kngu.nl