Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animo actief op bondskampioenschap KNGU

Home » Nieuws » Animo actief op bondskampioenschap KNGU

Zaterdag 4 juli was er voor Animoturnsters Milou Erkelens en Roxanne van Soest de “Finale”. Na meerdere voorwedstrijden hadden ze zich weten te plaatsen voor het Bondskampioenschap.

Milou en Roxanne turnen in de eerste divisie op Nationaal niveau. Daarna komt de Eredivisie oftewel de topsportmeisjes die zich voorbereiden op internationale deelname. Eerste divisie is dus een soort Jupiler league. Roxanne is 12 jaar, zit in het eerste klas van de middelbare school op het Einstein Lyceum. Ze traint 12 uur per week en komt uit in de categorie jeugd. Milou is 23 jaar, komt uit Spijkenisse en turnt al bij Animo sinds ze een instappertje is. Ook zij traint 12 uur per week naast haar werk. Inmiddels is ze een ervaren senioren turnster.

Een Finale is toch altijd spannend en er werd dus ook voluit geturnd. Er waren prachtige oefeningen te zien van hoge klasse. Milou deed lange tijd mee voor een plekje bij de beste 12 om een ticket te verkrijgen bij de Ahoy-Cup. Met voor het eerst een dubbele schroef op de vrije oefeningsvloer en een nieuwe afsprong op de brug een zwaarder programma nam ze alle risico’s. Milou werd heel knap 15e, net niet genoeg voor deelname in Ahoy.

Roxanne had voor het eerst haar losom tot handstand op de brug met ongelijke liggers en heeft verder ze een nette wedstrijd neergezet. Duidelijk wat meer beheersing op haar 2e finale heeft en met een 24e plaats een tevreden resultaat behaald.

Wil je de turnsters van GV Animo een keer zien turnen? Aanstaande zaterdag 11 juni zijn in de Campus Hoogvliet ”de clubkampioenschappen”!!! Van de schattige kleine peuters en kleuters, recreatie jongens en meiden tot echte wedstrijdturnsters en springers. Iedereen is welkom om te komen kijken, de entree is gratis! De sporthal is te bereiken via de grote trappen voor het sportcomplex.