Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animo beleefd goud weekend

Home » Nieuws » Animo beleefd goud weekend

En wat was er vooral een beleving bij Animo op woensdag en vrijdag bij de televisie! Eythora Thorsdottir als beste Nederlandse turnster mocht schitteren op haar eerst Europese Kampioenschap bij de senioren. Woensdag de kwalificatie en vrijdag de meerkampfinale. Met een geweldige prestatie werd Eythora 12e van Europa! We zijn super trots op haar.

En met de goede inspiratie van het EK in het hoofd mochten we de landelijke halve finales turnen voor de meisjes van de Animo turnselectie. Roxanne van Soest, Milou Erkelens en Ashley Soares mochten in Waalwijk hun kunsten showen. En waar iedereen last van had, was niet anders bij de turnsters van Animo. Wat hing er een spanning in de zaal om dat felbegeerde plaatsje te veroveren bij de beste 36 turnsters van Nederland. Als gevolg daarvan werden meerdere foutjes gemaakt, zelf door de beste turnsters. Maar onze Animo meiden hebben alle drie de finale gehaald! Volgende week mag Anna Vonk haar 1⁄2 finale in Amsterdam turnen. Als het haar ook lukt om naar de finale te gaan dan heeft Animo een nieuw record van 4 turnsters in de Finale van KNGU. We laten weten of het is gelukt!

Animo was echter nog niet uit geturnd. In Hoogvliet werd in de Campus de 2e rotatie van de turncompetitie, de “TuCo”, gehouden en onze wedstrijdgroep heeft daar heel goed gepresteerd. De dag begon traditioneel met de instappers en daar was het een volledig Animo podium: 1e Mary‐Gail, 2e Hiba en 3e Emma. Bij de pupillen1 was het de kunst de zenuwen te bedwingen. Dit lukte Eva het beste en werd 1e, Zahina werd 3e en Melissa wist met 6e plaats ook een medaille te pakken. Voor de pupillen 2 maakte Julia een stabiele indruk en werd beloond met goud. En bij de junioren kreeg Isa op haar eerste wedstrijd al meteen het goud omgehangen.

Kortom een heel geslaagd turnweekend voor Animo. We zijn trots op alle meiden voor hun inzet, hulp, prestaties, ondersteuning en support!