info@animohoogvliet.nl

Animo turnsters in actie in de Campus

Home » Nieuws » Animo turnsters in actie in de Campus

Het was een drukke week voor de turnsters van Animo. Op dinsdag 8 april was er de opening van de Campus met hare majesteit koningin Maxima. Alle turnsters van de selectie waren aanwezig om de genodigden te laten zien wat de mogelijkheden van en in de Campus zijn. En daar horen de sportverenigingen die 6 dagen per week aanwezig zijn in de Campus natuurlijk ook bij. De meiden, onder de indruk van de koningin en de burgemeester, hebben drie uur lang hun kunsten vertoont aan de mensen die kwamen kijken. Helaas was er geen tijd om koningin Maxima ook in het sportgebouw een rondleiding te krijgen. Dat zou fantastisch geweest zijn.

Zaterdag 12 april was het ook een drukke dag. Esmee Breddels moest haar 1/2 finale wedstrijd in Uithuizen (Groningen) turnen om daar te een plaatsing te bemachtigen voor de bondskampioenschappen. Juffrouw Desiree Vuijk begeleide haar op de lange rit en de spannende wedstrijd. Esmee behaalde een 16e plaats. Helaas net niet genoeg voor een plaats in de finale.

In Hoogvliet waren de andere trainers van Animo actief in de Campus, want daar werd de 2e rayonwedstrijd gehouden. Dit keer met de verenigingen uit rayon Rotterdam Zuid en met extra uitgenodigde verenigingen uit o.a Ridderkerk en Zoetermeer. Voor Animo was het vooral een wedstrijd voor het uitproberen van nieuwe elementen en bonus elementen. En daar hebben de meiden heel erg goed hun best voor gedaan. Nieuwe elementen uitproberen neemt ook risico’s met zich mee, maar daar was rekening mee gehouden. Van de 14 deelneemsters van Animo hebben 5 turnsters medailles behaald. Laura Sousa werd 1e op sprong en Roxanne van Soest ook in haar categorie. Anna Vonk behaalde 4 gouden medailles bij de pupillen 1. De all round medaille was voor haar met meer dan 53 punten. Ook werd de hoogste score behaald op sprong, balk en vloer. Natalja Kersten wist verrassend een 2e plaats te behalen in de meerkamp in haar categorie. En all round kampioene in de hoogst deelnemende senior categorie B was Milou Erkelens. Ook zij behaalde 4 gouden medailles. Met op sprong de overslag salto voorover voor het eerst in de oefenstof en een gehoekte tsukahara was het van uitzonderlijk niveau en gewaardeerd met een gouden medaille. Ook op brug en vloer wist Milou een gouden medaille te behalen. Naast de medaillewinnaars is Animo natuurlijk ook trots op de goede verbeteringen van alle meisjes van de selectie. Het turnniveau in de Campus was van een hoge kwaliteit en zeker de moeite waard om als toeschouwer te bekijken. Er werden moeilijke en ook mooie oefeningen geturnd door alle deelneemsters van de wedstrijd.

Op 24 mei zullen nu nog het bondskampioenschap geturnd worden door Milou Erkelens en Anna Vonk. En op 7 juni zal de Campus weer gevuld zijn met turntoestellen voor de onderlinge wedstrijden van Animo