Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animo turnsters in actie NK divisie 1 KNGU

Home » Nieuws » Animo turnsters in actie NK divisie 1 KNGU

Zaterdag 2 juni was het zover. De Finale van KNGU’s divisie 1 Turnen Dames werd gehouden in het Overijsselse Deventer. G.V. Animo had dit jaar 4 afgevaardigden in divisie 1. Chayenne Wijngaarde, Josephine Geever, Eythora Thorsdottir en Noor de Korte hadden zich via 3 voorronden weten te plaatsen voor dit NK.

Uit voorzorg voor de inschrijvingen van volgend seizoen werd Noor de Korte door haar trainsters Larissa Sträter en Aafke Mak op de tribune gehouden. “Elk jaar krijgen we in september pas te horen wat de doorstroming criteria zijn voor het daarop volgende seizoen. We wilden niet het risico nemen dat Noor volgt seizoen verplicht is om uit te komen in divisie 1”, aldus haar trainersteam. “We willen haar laten uitkomen in divisie 2 net als Robin van Eijk. Zij heeft daar goed gepresteerd”.

Voor Eythora, Chayenne en Josephine was het de 1e keer dat ze aan een Finale deelnamen. Chayenne en Josephine was het vorige seizoen niet gelukt, Eythora is pas instapper en dus haar eerste wedstrijd turnjaar. Ze hebben alle drie hun uiterste best gedaan en waren best een beetje zenuwachtig. Dit was bij alle 3 vooral op de evenwichtsbalk duidelijk merkbaar. Chayenne zat hoog in de top 5, maar na haar balkoefening was de kans verkeken om daar te blijven. Het verschil tussen de finalisten in zowel Pupillen 1 als Instap was miniem. Er mocht duidelijk geen foutje gemaakt worden.

De einduitslag was: Chayenne 15e met 33,425 punten, Josephine 22e met 32,525 punten en Eythora 18e met 30,232 punten. Ze hebben vooral genoten van de sfeer en een belangrijke ervaring opgedaan. De Finale in divisie 1 behalen lukt slechte enkele meisjes in Nederland, het is bijzonder knap en iets speciaals…
Animo is trots op ál hun meiden, want al deden ze zelf niet mee, de gehele A selectie was op de tribune aanwezig om hun maatjes te supporteren met een mooi spandoek. Jullie zijn voor ons allemaal echte TurnSterren!