Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animo turnsters naar NK

Home » Nieuws » Animo turnsters naar NK

Het is dit keer 4 Animo turnsters gelukt om toegangsbewijzen te bemachtigen voor de Finale Divisie 1 van de KNGU. Chayenne Wijngaarde, Josephine Geever, Noor de Korte en Eythora Thorsdottir hadden zaterdagochtend 12 mei hun voorwedstrijd 2 in het Brabantse Waalwijk. Ondanks dat Animo een Hoogvlietse turnvereniging is zitten er dit keer geen afgevaardigden bij die woonachtig zijn in Hoogvliet. Deze meiden zijn afkomstig uit respectievelijk Ridderkerk, Rhoon en Poortugaal. Toch is het een Hoogvliets feestje, want deze meiden trainen elke week 9 uur in Sporthal Hoogvliet bij Animo.“Nog niet eerder hadden we zoveel meiden in de finale”. Want ook Robin van Eijk (wel Hoogvlietse) had de finale bereikt maar dan in divisie 2. Dus dat maakt een totaal van 5!

En het was kantje boord of het waren er 7 geweest. Milou Erkelens en Robin Geever (afkomstig uit Spijkenisse en Rhoon) hadden op het nippertje de finale niet gehaald. Een teveel aan fouten voornamelijk op brug en balk zorgde ervoor dat deze 2 dames net onder de streep belandden tijdens de ½ finales in Waalwijk.”Het niveau is hoog en de trainingsuren en accommodatie van Animo is miniem. Dan kun je het in de jeugd en junior klasse bijna vergeten”. Gelukkig beschikken deze dames over een grote dosis talent, discipline en doorzettingsvermogen en kunnen daardoor meeturnen in de middenmoot. “Vrijdag hebben we al als extra wedstrijdtraining bij Frank Louter in Zoetermeer gedaan zodat ze eindelijk een keer hun oefeningen achter elkaar kunnen turnen”. Helaas bleek het voor Milou en Robin niet voldoende, maar voor de jongere meisjes wel. “Misschien gaan we voortaan wel vaker buiten Hoogvliet trainen”zegt hoofdtrainster Larissa Sträter. “Als we in divisie 1 en 2 willen blijven moeten we wel. We overleggen nu al of divisie 1 nog wel haalbaar is in deze situatie”.

In ieder geval is onze vorige oproep in enkele krant, om het Hoogvliets bedrijfsleven te activeren in sponsoring, voor het turnen effectief gebleken. Er heeft een bedrijfje zich gemeld om poloshirts te gaan sponsoren. Dat is al een hele stap voor ons gymkluppie. Hopelijk volgen er nog meer!

De Finale voor Divisie 1 gaat gehouden worden op zaterdag 2 juni te Deventer.

Wil je zelf de meiden van Animo komen bekijken. Dan bent u op 23 juni uitgenodigd om te komen kijken in Sporthal Hoogvliet. Dan houdt Animo zijn jaarlijkse onderlinge wedstrijden!