Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animo’s Clubkampioene Eythora naar topsport!

Home » Nieuws » Animo’s Clubkampioene Eythora naar topsport!

Eythora Thorsdottir
Het begint erop te lijken dat G.V. Animo hofleverancier van de turntopsport afdeling bij ProPatria Zoetermeer wordt. Chayenne Wijngaarde is aan het einde van vorig seizoen overgestapt naar het prestigieuze Propatria zoals in de krant te lezen was, maar nu volgt ook de 9 jarige Eythora Thorsdottir. Vanaf 12 augustus is ze 4 x per week is op proef wezen trainen in Zoetermeer, om onder de vleugels van Frank Louter een grote turnster te worden.

Vorig seizoen zijn we enkele trainingen gevolgd in de permanent ingerichte turnhal in Zoetermeer, o.a. voor Chayenne, maar ook om extra te trainen. Eythora is in Sofia te Rotterdam geboren op 10 aug 1998, maar bezit nog de IJslandse nationaliteit. Ons jonge turntalentje was al eerder door Frank gespot, maar hoofdtrainster Larissa vond haar nog te jong en onervaren. Aan het einde van het seizoen en veel wedstrijdervaring rijker werd toch weer de vraag neergelegd: Wil ze bij ons komen trainen? Nou dat was niet moeilijk: Eythora wil heel graag!!!

Frank Louter en Patrick Kiens waren zeer onder de indruk van de getalenteerde meisjes en trainsters van Animo’s A selectie. Larissa Sträter is een oude bekende, maar ook Aafke Mak viel in de smaak bij het Nederlandse toptrainers duo. Het intensief bezig zijn met een groep meiden van verschillende leeftijden en een grote prestatiedrang is niet altijd eenvoudig en zeker niet weggelegd voor zomaar iedereen. Eythora heeft het talent en koppie om topsport te kunnen bedrijven en het trainersteam van Animo’s A selectie (kortweg het A-team) werd geprezen voor de begeleiding. In de slechts 9 uurtjes training per week en zonder turnhal is de voorbereiding voor topsport verre van perfect, maar gezien de situatie levert Animo prestaties op maat. “Ze weten het echte turntalent op te sporen en te ontwikkelen op elk gewenst niveau, want Animo doet zelf niet aan topsport”.

Eythora is begonnen met turnen toen ze 6 jaar oud was. Eigenlijk kwam het door haar toenmalige schooljuffrouw Nathalie (van de Parel te Poortugaal). Ze zag haar bezig tijdens de gymnastieklessen op school en dacht meteen: “dit meisje moet op turnen gaan”. In september 2004 ging ze naar de recreatieles en in januari 2005 vond ze al snel haar plekje in de A selectie en turnde binnen korte tijd al vele moeilijke trucjes. Ze vond het leuk vanaf het begin en was erop gebrand haar best te doen in deze uitdagende en moeilijke sport. Met als gevolg dat ze in Juni 2007 een prachtige 11e plaats bij de instappertjes niv 8 behaalde op het NK. En nu staat per 1 januari de grote overstap te wachten naar de topsport. Ze komt nu al uit in de talentendivisie pupillen 1 niveau 5 (in 1 jaar 3 niveau’s omhoog, heel knap).

Weer een turnster om afscheid van te nemen (haar turnmaatje Noor de Korte vindt het heel jammer, maar is ook heel trots op haar collegatje). Toch voelt het goed dat wederom een toptalent de kans te krijgt om het hoogste te bereiken wat er is!

Zaterdag 8 december heeft Animo een rayonwedstrijd in Sporthal Hoogvliet en zal ook Eythora van de partij zijn. Op zondag 16 december zal Eythora samen met Milou Erkelens de parenwedstrijd turnen tijdens de Bosan cup in Woerden. Dit zal een haar laatste wedstrijd voor/met Animo zijn. In 2008 zal zij onder ProPatria NTO/Animo turnen.