Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Zusjes Mostert door naar 1/2 finales

Home » Nieuws » Zusjes Mostert door naar 1/2 finales

De derde en laatste regiowedstrijden voor de 1e t/m 3e divisie werden weer gehouden In Amsterdam, in de turnhal van Turnace.  In de middag en avondwedstrijd had Animo zes afgevaardigden. Noor de Korte, Michelle Vlasblom, Shakina Djojomarto, Marit Mostert, Kayleigh van Soest en Aniek Mostert.

Michelle en Shakina turnde hele nette oefeningen. Vooral op sprong en brug lieten ze zien goed mee te kunnen met cijfers rond de 12 punten en hoger. Op balk en vloer was vooral de vooruitgang in sierlijkheid en strakker turnen te zien. Op vloer was dat ook duidelijk te zien aan de cijfers, op balk waren het missen van elke elementen, een val en lenigheid de struikelpunten. Michelle en Shakina werden 25e en 26e van de 48 deelneemsters. Net enkele plaatsjes verwijderd van doorstroming. De meiden en trainers zijn vol goede moet. Shakina is dit jaar een niveau hoger gaan turnen en de nieuwe oefenstof aangeleerd. Prima gedaan!

Noor de Korte liet vooral haar springkwaliteiten zien, zowel op vloer als op sprong waren haar schroeven van grote amplitude en strak geland. Helaas was brug dit keer het struikelpunt. Noor turnde een  wedstrijd met potentie voor meer in de komende tijd. Marit, Aniek en Kayleigh waren ingedeeld in de avond wedstrijd. Niets te verliezen alleen maar te winnen. Kayleigh voor het eerst bij de junioren actief, samen met Aniek een niet zo mooie wedstrijd gedraaid. Aniek kon het met haar ervaring wel bijhouden en wist op het nippertje de volgende ronde te bereiken. Marit ging heel goed en liet een snelle brugoefening zien en scoorde een mooie 12+. De laatste tijd veel vooruitgang geboekt en zo een 1e reserve plaats afgedwongen voor de ½ finales.

Animo heeft nu 8 turnsters die doorstromen naar de volgende wedstrijdronde van de KNGU.

Merry-Vania Roording, Anna Vonk, Roxanne van Soest, Esmee Breddels, Nicole Vlasblom en Milou Erkelens naar de ¼ finales  in de eerste en tweede divisie in maart. En Aniek en Marit Mostert voor de ½ finales van de 3e divisie. Ze mogen op deze wedstrijden weer een poging wagen om door te stromen naar de volgende wedstrijden om zo tot de Finale te geraken.