Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animoturnsters naar districtsfinale 3e divisie

Home » Nieuws » Animoturnsters naar districtsfinale 3e divisie

Zaterdag 16 februari was de laatste wedstrijd uit de reeks van 5 weekenden turnen. Zeer uitzonderlijk voor het turnen zoveel wedstrijden in korte tijd, dit omdat er veel verschillende categorieën en niveaus zijn met overal aparte wedstrijden voor.

En Animo mocht deze zaterdag in Amsterdam weer aantreden met 3 meisjes in de 3e divisie; Noor de Korte en Aniek Mostert bij de junioren en Shakina Djojomarto bij de pupillen 1. Het harde werken en wat extra trainingen in Hellevoetsluis waar een prachtige turnhal is, heeft z’n vruchten afgeworpen. De netheid, verzorging en stabiliteit was enorm verbeterd. Het kan altijd meer en beter natuurlijk, maar we mogen absoluut tevreden zijn. Helaas voor Noor maakte ze net teveel foutjes om ook door te stromen naar de districtsfinale. Aniek Mostert is het wel gelukt voor het eerst in haar carrière en was zeer opgetogen. Shakina overtrof al haar verwachtingen op sprong en vloer. Met respectievelijk een 12.80 en 13.00 punten was ze helemaal in haar nopjes. Helaas wel een val van balk en van brug waardoor ze de doorstroming naar de landelijke finale misliep. Gelukkig mag ze wel door naar de districtsfinale.

Marit Mostert en Laura Sousa hadden vorig week zaterdag hun wedstrijd voor de 4e divisie in Hellevoetsluis. Ook deze 2 dames lieten zien dat ze nu echt hebben leren turnen. Helaas voor Laura vergat ze 2 stapjes op haar tenen in haar balkoefening. Dit werd gestraft met 2,3 punten aftrek en belandde daardoor op de 19e plaats en is net niet door naar de districtsfinale in Amsterdam omdat er 18 meisjes door mochten. Dat is nog eens zonde, ze zal het de volgende keer niet meer vergeten.

Animo heeft nu vele doorstromers: Milou Erkelens, Pamela Holder, Aniek Mostert, Nicole Vlasblom, Esmee Breddels, Roxanne van Soest, Michelle Vlasblom, Shakina Djojomarto en Michelle Visser.