Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Brons op Bondskampioenschap voor Milou

Home » Nieuws » Brons op Bondskampioenschap voor Milou

Zowel zaterdag 25 als zondag 26 mei was het Bondskampioenschap 2e divisie Turnen Dames in de prachtige nieuwe sporthal aan het sportplein in Dordrecht. Het was een goed georganiseerd toernooi met de nieuwste snufjes in jurering zodat ook wedstrijden in de 2e divisie steeds professioneler worden. Senior turnster Milou Erkelens was de enige turnster van Animo die zich geplaatst had voor deze finale en 2 toestelfinales en een reserve plaats.

Op zaterdag werden de allround wedstrijden gehouden. Na de toestellen sprong en brug was er uitzicht op hoge podiumklassering. Helaas was de concentratie even weg bij de opsprong van haar balkoefening wat resulteerde in een val en een volle punt aftrek. Gelukkig herpakte Milou zich en turnde een stabiele oefening. Podiumplaats begon uit zicht te geraken, maar met een verwachte eindspurt op de vrije oefeningsvloer moest het goed komen om in ieder geval een klassering te bemachtigen voor het Fantastic Gymnastics toernooi in Ahoy. Het ging geweldig goed tot haar laatste acrobatische serie. Alle risico’s waren genomen voor deze klassering, maar de prachtige oefening werd afgesloten met 2 handen aan de grond en dus een val. Weer verloor ze een volle punt en van een gouden positie werd het de 14e plaats. Helaas net onvoldoende voor Ahoy!

Op zondag had Milou haar revanche. En ondanks een matige inschatting vooraf werd er dit keer wel geoogst. Haar beide paardsprongen waren heel goed en werden beoordeeld met een 12.750 punten gemiddeld. Milou Erkelens behaalde de 3e plaats op dit onderdeel en dus brons!

Dit is haar 2e medaille ooit op een finale dus wel erg uitzonderlijk. Haar zilveren allround finale was als pupilletje en al ruim 10 jaar geleden.

Helaas voor Milou was er niemand uitgevallen bij het brug turnen, dus ze mocht niet invallen als 1e reserve. Op vloer had Milou een favoriete positie, maar de jury rekende de enkele schoonheidsfoutjes zwaar aan. Het was een hele mooie oefening, slechts goed voor een 5e positie.Milou en haar trainers en supporters zijn erg blij met de bronzen medaille op het onderdeel sprong!

Op de Fantastic Gymnastics in Ahoy op 15 en 16 juni zal de springgroep van Animo actief zijn. Ook moeten we duimen voor ex-Animo turnsters Eythora Thorsdottir (traint topsport in Haarlem) die bij de eredivisie uitkomt in de categorie junior. Eythora heeft zich onlangs als beste turnster van Nederland gekwalificeerd voor het EYOF (European Youth Olympic Festival)!!! De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze Poortugaalse inwoonster van IJslandse origine. Eerst Mölmo in Zweden en dan Ahoy als het 3e kwalificatiemoment. Daarna zal bekend worden of Eythora definitief naar het EYOF gaat (wat een voorbereidingstraject is voor de echte Olympische spelen). Dit jaar is de organisatie in handen van de KNGU en worden gehouden op 14-19 juli te Utrecht (zie www.kngu.nl).

In Hoogvliet hebben we onze eigen fantastische kanjers en die zijn te bewonderen op zaterdag 22 juni in sporthal Hoogvliet. Daar worden de onderlinge wedstrijden van Animo gehouden voor de allerkleinste peuters t/m de senioren, zowel jongens als meisjes, van recreatie tot selecties.

We hopen natuurlijk op veel toeschouwers om de kinderen aan te moedigen. De toegang tot de sporthal is altijd gratis, dus kom ook langs om deze prachtige sport te bekijken.