Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Brons voor Pamela Holder

Home » Nieuws » Brons voor Pamela Holder

Zaterdag 14 maart was het weer vroeg op pad, want Sanne en Taylor moesten al om 9.00 uur beginnen aan hun wedstrijd in het Noord-Hollandse Opmeer. Het was hun eerste voorwedstrijd voor het bondskampioenschap Divisie 1 van de KNGU. Slechts een select aantal verenigingen neemt hieraan deel, want 1 niveautje onder topsport (eredivisie)is behoorlijk pittig.  Animo draait nu zo’n 8 jaar mee op dit niveau en had dit keer 4 afgevaardigden.  Sanne Oskam en Taylor Uiterloo deden mee bij de instappers, bij pupillen 1 deed Pamela Holder mee (Nederlands kampioene instap 2008)  en in de bovenbouw hebben we jeugdturnster Josephine Geever.

De laatste krachtmeting was de regiowedstrijden in januari van district Zuid Holland. Waar Josephine zilver behaalde en Pamela goud. Nu kwamen de deelneemsters  vanuit verschillende delen van Nederland en werd het een heel stuk zwaarder. Sanne en Taylor deden uitstekend hun best, maar het turnen op dit niveau valt niet mee. Een zolendraai of een kip niet turnen scheelt meteen een heel punt en dan gaat het hard. Op vloer werd er erg streng gekeken naar de gymnastische sprongen en draaien. En balk is natuurlik altijd een zenuwachtig gebeuren. Ze turnende al hun opdrachten en ook de flik-flak hurksalto achterover werd door beide meiden goed uitgevoerd evenals de hurksalto achterover van brug.

Pamela wist haar bronzen medaille te verdienen door een spectaculaire 9.300 punten op de evenwichtsbalk te scoren ondanks een stop tussen boogje-boogje. Brug ging aardig net als sprong. Op vloer waren het de stutrol en de gymnastische sprongen weer die streng beoordeeld werden.

Josephine wist een goede wedstrijd de draaien. Ook al lukte haar reuzendraai niet. Op sprong wist ze een mooie 8.25 te halen voor haar overslag 1/1 draai. Op vloer en balk werd alles netjes en stabiel uitgevoerd. Jos wist zo de 9e plaats te pakken en dat is heel knap in dit deelnemersveld. In mei zullen deze meiden weer in actie komen.

Sanne werd 20e en Taylor behaalde de 14e plaats. Heel knap hoor!

Houd de site in de gaten!!!