Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Geslaagde Districts- en Rayonwedstrijd voor turnsters GV Animo

Home » Nieuws » Geslaagde Districts- en Rayonwedstrijd voor turnsters GV Animo

Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet had zaterdag 15 februari een hele druk turndag. De Districtswedstrijden van Zuid-Holland waren verplaatst waardoor deze tegelijk viel met Rayonwedstrijd van Rotterdam Zuid.

De ochtend begon om 8 uur in de Sportmotor. Daar mochten de net 7 jaar geworden Noa Gelderland en Elin de Pan aantreden bij de mini’s. Dat zijn alle meisjes geboren in 2013. En toch kunnen ze al veel over de kop! Dat hebben de mini’s van de jongtalentgroep ook laten zien. Het doel was nette oefeningen met alle bonuspunten die er te verdienen zijn. Noa Gelderland die pas turnt bij de selectie sinds oktober deed het ook heel knap. Zij werd 5e en dat was 2 plekken beter dan vorige wedstrijd. Prima progressie dus. De gouden medaille was voor Elin de Pan. Het evenwicht op de balk was even een dingetje, maar de andere toestellen was knallen! En mooi afgewerkt dus dat werd een 1e plaats.

Om 9 uur mocht Nya Prevos starten in Amsterdam voor de districtswedstrijden van Zuid-Holland in de categorie Pupil 1 niveau Nationaal 3. De 1e van deze 2 wedstrijden was in Hellevoetsluis toen werd ze 9e. Vandaag liet ze zien dat de basistechnieken verbeterd waren en haalde goede scores op alle toestellen wat haar naar een 5e plaats bracht. Het is nu afwachten of ze zich geplaatst heeft voor de landelijke wedstrijden, districtsfinale en districtstoestelfinale!

De 7 jarige Rima Noorzai, Yaèlle Prevos en Sarah Terpeticeanu mochten om 12.30 uur in actie komen in de Sportmotor op Rotterdam Zuid. Zij turnen de oefenstof van de jongtalenten D niveau in de categorie pre-instap.

Ook bij deze dametjes veel verbetering. Rima traint heel serieus en zodoende in de uitvoering veel precisie en netheid wat haar bracht naar een knappe 2e plaats en dus de zilveren medaille. Yaèlle liet vooral op brug een mooie oefening zien, kon helaas de lijn niet vasthouden en behaalde een 6e plaats. Sarah turnt pas sinds oktober en op alle toestellen ruimte vooruitgang wat haar een 5e plaats bezorgde.

Een hele geslaagde turndag dus en kijken al vooruit naar de komende wedstrijden eind maart in Pernis.

1e plaats: Elin de Pan
5e plaats: Noa Gelderland

2e plaats: Rima Noorzai,
5e plaats: Sarah Terpeticeanu
6e plaats: Yaèlle Prevos

5e plaats: Nya Prevos