Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Josephine Geever Regiokampioene 1e Divisie!

Home » Nieuws » Josephine Geever Regiokampioene 1e Divisie!

Op zaterdag 30 Januari waren er in de turnhal van Turnace te Amsterdam de regiowedstrijden van Zuid Holland voor de 1e divisie, talentendivisie en eredivisie. GV Animo-Hoogvliet is nog de enige Rotterdamse turnvereniging die nog deelneemt met 3 meisjes op divisie 1 niveau. Wel zijn er Rotterdamse turnsters die meedoen , maar die zijn allen uitgeweken naar turnclubs buiten Rotterdam, omdat er geen permanent ingerichte turnhal in de gemeente Rotterdam is.

Animo doet het dus zo slecht nog niet en daar mogen we heel trots op zijn!!! Pamela is dit jaar doorgeschoven naar pupillen 2, Taylor zit in pupillen 1, Josephine is nu jeugd 2. Pamela was niet echt in vorm, maar zelfs dan is ze in staat een bronzen medaille te winnen. Scheppie erbovenop dus en dan is goud weer in zicht. Op sprong turnde Animo erg goed en ook op de vloeroefeningen mogen we tevreden terugkijken. Brug en balk waren vandaag niet de toestellen van Taylor, Pamela en Josephine. Net niet strak genoeg, geen combinaties zowel gymnastisch als acrobatisch en iets teveel foutjes. Brug was zwaar onvoldoende en de dames kwamen daar duidelijk spierballen te kort. Taylor belande helaas net naast het erepodium met een 4e plaats. Pamela werd 3e. Josephine bleef wel al haar concurrentes voor, ondanks de foutjes pakte ze goud. Zij werd heel knap dé regiokampioene van het district Zuid Holland!

Zonder enig probleem behaalde deze meiden het startbewijs voor de voorwedstrijden. En ook daar is het niet onmogelijk om medailles te verdienen, maar de concurrentie wordt alsmaar groter dus dat gaat geen makkie worden.

Speciaal bedankje is op z’n plaats voor de assistent-juffen Myrthe, Noor en Milou die uitstekend hebben gecoacht. Het was echt niet alleen een nummertje ophouden, maar alles wat er verder bijkwam…  Heel goed gedaan meiden.


En dan hadden we nog de juryleden namens Animo, want zonder juryleden geen deelname aan wedstrijden.  Dit keer waren zowel Jan Brusselman als Nanda Keijzer van de partij om de dametjes te beoordelen. Gelukkig heeft Animo tegenwoordig intern juryleden en daar zijn we ook erg trots op!

Op 6 en 13 februari is Animo wederom actief in Amsterdam. Dan is het de beurt aan divisie 3!