Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Milou Erkelens Districtskampioen Zuid-Holland

Home » Nieuws » Milou Erkelens Districtskampioen Zuid-Holland

Zaterdag 16 januari werden de 1e districtswedstrijden gehouden voor de turnsters uit de 1e divisie. Voor de turnsters uit de 2e divisie werd het de 2e districtswedstrijd.

Nieuw dit seizoen is dat de turnsters uit de 2e divisie twee plaatsingswedstrijden hebben. De eerste wedstrijd werd gehouden in november in sporthal de Enk. De tweede wedstrijd dit weekend op het vertrouwde adres in Amsterdam. Voor GV Animo kwamen enkele bovenbouw dames in de 1e en 2e divisie aan de beurt. Volgende week zijn de andere categorieën uit de 2e divisie aan de beurt.

Bij Jeugd2 in de 1e divisie was Roxanne van Soest netjes gestart met haar wedstrijdprogramma. Voor het eerst in het keuze circuit, want tot voorheen turnde ze alleen de oefeningen die voorgeschreven werden door de KNGU. Nu worden alleen de eisen gesteld en is het programma vrij. Roxanne turnde voor het eerst de hele schroef op vloer, heel netjes. Het werd een uiteindelijke 10e plaats als start van het seizoen.

Esmee Breddels en Nicole Vlasblom komen dit seizoen uit bij de Junioren in de 2e divisie. Ook zij weer een trapje omhoog en dus ook omhoog in moeilijkheidsgraad. Esmee had een ruim uitgevoerde tsukahara op sprong en Nicole turnde op brug haar verbinding tussen de liggers in een keer door. Er waren veel turnsters in hun categorie en hadden 2 wedstrijden nodig om iedereen mee te laten doen. Helaas wel wat steken laten vallen, maar in ieder geval door naar de volgende wedstrijden.

Seniorturnsters Milou Erkelens (1e div) en Pamela Holder (2e div) mochten in de laatste ronde starten. Milou de routiné en Pamela terug knokkend van weggeweest. En allebei deden ze het heel verdienstelijk. Met mooie salto’s en pirouettes met hoge moeilijkheidsgraad op de balk. Voor Milou een nieuwe afsprong van de brug, een val op de vloer, maar het hoogste cijfer op sprong en de balk. Pamela met een eerste wedstrijd zonder grote fouten, een hele opsteker en als bonus een drievoudige pirouette op de vloer! Pamela wist de 13e plaats te behalen van de 37 deelneemsters. Concurrentie was er zeker voor Milou Erkelens, helaas maakte ze veel foutjes. De verrassing was dus groot toen er werd omgeroepen dat Milou Erkelens zich Districtskampioene van Zuid-Holland 2016 mag noemen!

Alle turnsters hebben zich geplaatst voor de volgende ronden. Voor Milou en Roxanne betekend dit de 1/8e finale en voor Pamela, Esmee en Nicole de kwartfinale.