Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Milou Erkelens naar Bondskampioenschap KNGU

Home » Nieuws » Milou Erkelens naar Bondskampioenschap KNGU

Het was weer een heel stuk rijden alvorens Milou aan haar wedstrijd kon beginnen. Animo mag dit jaar heel Nederland rondreizen, want dit keer was de ½ finale turnen in de 1e divisie voor de senioren te Wieringerwerf.

Het was een zware strijd, er werd heel goed geturnd. Duidelijk te merken dat het niveau niet alleen bij de topturnsters omhoog gaat, maar ook in de lagen daaronder. Waar enkele jaren geleden af en toe een enkeling een moeilijk element wist te laten zien is het nu over de hele linie. Er mochten maar 18 dames per deelnemers veld door en dat was een zware strijd.

De jury had het door en verhoogde de sfeer door hoge cijfers te geven in het voordeel van de turnsters. Heel spannend en overduidelijk veel stress bij de deelneemsters. Wie meer dan 1 foutje maakte viel af.

Helaas ging Milou eenmaal zeer onfortuinlijk van de evenwichtsbalk met een dubbelpirouette. Een element van hoge waarde door de combinatie van balans en rotatiesnelheid op een balk van 10 cm breed. Ze viel met haar middenrif en bovenbeen op de balk met als gevolg een sneetje in haar bovenbeen. Heel knap maakte ze haar balkoefening af, onder de complimenten van haar turncollega’s en trainsters. Na een tussenstop bij de EHBO was het snel verder om de wedstrijd af te maken.

Helaas met wat beperking in de uitvoering, maar een doorzettingsvermogen dat een grote pluim verdient heeft ze haar wedstrijd uit geturnd! Milou Erkelens met een 15e plaats en ruim 47 punten heel knap geplaatst voor de Finale in Tiburg op 4 juni. Helaas geen toestelfinales, maar wel die felbegeerde meerkampfinale. Op 22 mei kan Roxanne van Soest zich ook nog plaatsten voor de finale. Zij mag in Dordrecht haar ½ finale turnen bij de jeugd. Hopelijk kunnen ze samen optrekken naar een prachtige Finale.