Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Milou Erkelens ook goud op halve finale turnen

Home » Nieuws » Milou Erkelens ook goud op halve finale turnen

Zondag 30 maart zijn drie turnsters van Animo in actie gekomen in het Gelderse Duiven op de ½ finale turnen dames van de KNGU in de 1e en 2e divisie.

Anna Vonk mocht al vroeg in de ochtend haar oefeningen aan het kritisch oog van de jury laten zien. Op het onderdeel sprong liet ze zeer positieve progressie zien en behaalde daar een 13.325 punten. De rekstok vind Anna het moeilijkste onderdeel. Toch ging het prima. Op de balk moest ze helaas met een pirouette een keer de balk vroegtijdig verlaten, maar heeft ze wel een radslag hurksalto als afsprong laten zien wat haar extra punten oplevert. Met een 12.20 toch nog een prima score. Voor de vrije oefening had ze geen zenuwen en behaalde een prachtige 13.400 en een plek als 2e reserve voor de toestelfinales. Met een all round klassering als 7e met 51.308 punten heeft Anna de doorstroming naar de meerkamp finale behaald.

Roxanne van Soest had zich op de valreep geplaatst voor de ½ finale en was het extra spannend of ze dit jaar wel een finale plaats kon veroveren. Haar eerste toestel sprong ging heel goed, met een hele mooie schroefsalto tot op verhoging van 60 cm wist ze 13.525 punten te behalen. Ze wist hiermee een plek als 2e reserve turnster te halen voor de toestelfinale. Brug ging al stukken beter en dat was terug te zien in een verbetering van haar cijfer met ruim een half punt. Op de evenwichtsbalk was het spannend. Voor het eerst de flikflak op een wedstrijd. Helaas viel ze wat ongelukkig van de balk. Roxanne is een echte turnster met karakter. Ze herpakte zich en maakte heel netjes haar oefening af. Ondanks de twee vallen behaalde ze nog 10.05 punten, dat is meer als de vorige wedstrijd waar ze niet van de balk viel en minder punten behaalde. Zoveel vooruitgang heeft ze geboekt afgelopen maand in de Campus.

Na een mooie vloeroefening waar ze een 13.20 behaalde heeft ze haar wedstrijd afgesloten met een recordpunten aantal op dit niveau van 49.625 punten. Helaas was het deelnemersveld dusdanig sterk dat dit niet voldoende was om door te stromen naar de meerkamp finale.

In de avond vond de senioren wedstrijd plaats. Milou Erkelens begon op vloer, het verliep niet geheel vlekkenloos. Met een cijfer van 12.00 punten een nette start, maar onvoldoende voor directe plaatsing voor toestelfinales. Op sprong en brug ging het goed en met een 13.175 en een 11.433 op brug wel directe plaatsing voor beide toestelfinales. Op de evenwichtbalk ging het even fout bij de salto voorover op de balk, maar door verder zonder onvolkomenheden de oefening af te maken behaalde Milou een 11.550 punten. Als meerkampturnster heeft ze haar eerste positie niet meer afgestaan. Een gouden medaille en verplichte doorstroming volgend jaar naar de eerste divisie en een finale plaats bij de meerkampfinale in Breda. Maarliefst twee directe toestelfinale klasseringen en twee reserve plaatsen.

Esmee Breddels moet nog haar ½ finale turnen op 12 april in Uithuizen als de rest van de Animoturnsters en heel Rotterdam Zuid de rayonwedstrijden in de Campus te Hoogvliet heeft.

Op 24 en 25 mei zullen de Bondfinales van de 1e divisie onderbouw en 2e divisie gehouden worden in Breda. Daar kunnen de jeugd, junior en senior turnsters plaatsing afdwingen om te mogen turnen op de Fantastic Gymnastics in sportpaleis Ahoy.