Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Olympiër Eythora Thorsdottir gehuldigd (deel II met historie)

Home » Nieuws » Olympiër Eythora Thorsdottir gehuldigd (deel II met historie)

Daar was een lief meisje op de kleuterschool “de Parel” in Poortugaal. Het is 2005, juf Nathalie altijd geïnteresseerd en actief in het turnen zag haar tijdens het buitenspelen en in de gymles wel heel goed bewegen. In een gesprekje met mama vroeg ze: Is turnen misschien iets voor Eythora? Ze kan zò leuk mee in de gymles! Daar begon het, op naar de eerste gymles bij gymnastiekvereniging Animo in Hoogvliet. Niet wetende dat dit jonge meisje van toen ooit op de Olympische Spelen zou belanden.

Talent en doorzettingsvermogen was duidelijk aanwezig dus na de eerst les mocht ze meteen bij de Jong Talent groep aansluiten. Al snel had ze moeilijke bewegingen onder de knie en had ze al haar spagaatjes thuis geoefend. Een doorzettertje met haar eigen plan. Geen turnster met spierballen, een rustige geconcentreerde turnster met elegantie en natuurlijke souplesse. Uitzonderlijk talent met een vriendelijk open karakter.

Al snel was duidelijk dat Eythora meer capaciteiten had dan Animo kon bieden. We besloten een bezoekje aan Frank Louter te brengen om haar eens goed te beoordelen. Het antwoord was: ”We moeten nog heel veel doen, vooral op brug, maar dit meisje heeft die speciale X-factor die heel zeldzaam is”. Trainer en choreograaf Patrick Kiens ging met haar aan de slag en dat bleek een super combinatie! Eythora volgde Patrick Kiens op diens pad en samen belanden ze uiteindelijk bij PAX-Hoofddorp. Daar traint ze nog steeds met een geweldig trainersteam en vele turncollega’s in een fantastische turnhal. Toch woont Eythora nog altijd in Poortugaal en pendelt zodoende elke dag heen en weer naar de trainingshal in Hoofddorp.

De mooie resultaten en recensies blijven binnen komen. Ze gaat naar de Europese Jeugd Olympische Dagen (EYOD) en behaald zilver op balk. Eythora staat nu definitief in de schijnwerpers. Een rugblessure gooit een periode roet in het eten, maar opgeven is geen optie. Ze knokt zich erbovenop en komt sterker uit de strijd. Deelname aan EK en WK worden werkelijkheid en daar geeft ze haar visitekaartje af. Directe plaatsing van Nederland voor de Olympische Spelen met als een van de leading ladies Eythora Thorsdottir! Olympiër worden is een droom die velen hebben en slecht weinige gegund is. Ze is de meest stabiele allrounder van Nederland van de laatste twee jaar en in topvorm. Samen met de zusjes Wevers trekken ze een team voort en turnen zich bij de beste 8 landen van de wereld op het WK.

De plaatsing is geschiedenis voor Nederland, maar de teamfinale halen op de Olympische Spelen is echte geschiedenis! Eythora plaats zich ook voor de meerkampfinale. Dat wordt 3 keer hele volle programma turnen, want zij turnt telkens 4 toestellen voluit.

En dan een kippevel moment: wederom geschiedenis……Ze weet de 9e plaats te bemachtigen, dat heeft nog geen Nederlandse turnster ooit gedaan!!!! Hans van Zetten uit z’n dak op TV maar menig Animo-lid stond op de bank te springen.

Er werd afgeraden naar Schiphol te komen om de Olympiërs te ontvangen, dus weer afwachten. En eindelijk konden we afgelopen zaterdag Eythora feliciteren en toejuichen in haar woonplaats Poortugaal!!! Wat een super geweldige spontane meid met een onbeschrijfelijk goede prestatie. Het was feest op het terrein van PSV Poortugaal. Iedereen mocht haar feliciteren, op de foto, handtekeningen etc. Het was heel fijn om haar te mogen zien en feliciteren met dit ongelofelijke prachtig resultaat. We wensen haar heel veel succes met haar dansopleiding en natuurlijk met haar turn carrière die verrijkt is en vol nieuwe uitdagingen..

Animo is heel trots op haar. We blijven haar volgen zoals altijd en supporteren waar mogelijk. En natuurlijk brengen we bij gelegenheid verslag uit voor alle Rotterdammers en Albrandswaarders!