Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Pamela Holder naar AHOY-CUP

Home » Nieuws » Pamela Holder naar AHOY-CUP

Zaterdag was de all-round Finale van de turnsters uit de 2e divisie van de KNGU. Slechts 1 turnster van onze vereniging heeft zich dit jaar weten te plaatsen voor het bondskampioenschap en dat was de net 18 jarige Pamela Holder. En ze had ook nog een toestelfinale balk op zondag!

Het niveau van de eredivisie stijgt de laatste jaren met natuurlijk als hoogtepunten  de olympische 7e plek en de onlangs verworven twee EK medailles van de Poortugaalse Eythora Thorsdotir. Onder de eredivisie staan de 1e en 2e divisie en ook daar is het niveau sterk stijgend en wordt het steeds moeilijker om een finale plaats te bemachtigen. De getalenteerde Pamela wist een goede maar niet foutloze wedstrijd te draaien. Met haar elegante verschijning wist ze zowel op vloer als balk de jury voor zich te winnen. Het was héél spannend tot de laatste minuut van de wedstrijd, pas bij de prijsuitreikingen was het definitief. Pamela is 10e geworden en heeft daarmee een ticket veroverd om in onze thuisstad mee te mogen doen aan “de AHOY-Cup” op 17 juni a.s.

Een Animo turnster ging haar voor, twee jaar geleden stond Milou Erkelens daar voor het eerst en het was een geweldige ervaring en heel spannend! Nu mag haar opvolgster Pamela Holder aantreden in het Ahoy. De beste 10 turnsters uit de 1e divisie en de beste 10 turnsters van de 2e divisie gaan tegen elkaar strijden!!! In het Sportpaleis mogen ze niet komen, dat is gereserveerd voor de eredivisie om daar op podium hun wedstrijden te turnen. Epke Zonderland, Bart Deurloo, Sanne Wevers en Eythora Thorsdottir zijn de favorieten die daar aan treden.

Voor Pamela verliep op zondag de balkfinale niet voorspoedig, wellicht kan ze opnieuw schitteren. Er is namelijk een extra toetje te verdienen voor de beste 6 turnsters van de Ahoy cup. Zij mogen op zondag hun toestelfinale in het Sportpaleis turnen. Dat zou fantastisch zijn. Het evenement heet ook niet voor niets: Fantastic Gymnastics!!! Maar er is nog meer te zien in Ahoy: acro turnen, ritmische gymnastiek, groepsspringen, jazz/streetdance, trampolinespringen en natuurlijk het beweegplein waar de kinderen kunnen kennismaken en meedoen met verschillende onderdelen van gymnastiek.

Kaarten bestellen voor Fantastic Gymnastics kan via onderstaande link!! Kortingscode=   ledenvoordeelKNGU

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nk-2017-fantastic-gymnastics-33784429137