Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Pamela Holder naar de finale KNGU 2e divisie

Home » Nieuws » Pamela Holder naar de finale KNGU 2e divisie

Zaterdag 8 april 2017: de ½ finale voor de 2e divisie van de KNGU in het verre Winterswijk.

Animo turnsters Pamela Holder had zich bij de senioren geplaatst voor deze wedstrijd. Het was hard werken in de voorbereiding, tentamens op school en in vorm blijven voor haar turnwedstrijden. Dat is een hele opgaaf. Veel vooruit plannen, in de trainingen zuinig omgaan met energie en efficiënt de training indelen afgewisseld met huiswerk. Petje af, want het is haar helemaal gelukt om de fel begeerte Finale te behalen. Bij de KNGU heet dit het “Bondskampioenschap”!

Er zijn 3 wedstrijden met 36 deelnemende turnsters waarvan er slecht 12 per wedstrijd mogen doorstromen om uiteindelijk op de finale met de beste 36 turnsters van NL over te blijven en te strijden om het eremetaal en de titel Bondskampioene. Ook bij Pamela’s wedstrijd waren er slecht 12 plekjes voor de allround finale en daarnaast mogen de beste 3 turnsters per toestel deelnemen aan de toestelfinales.

Pamela wist met een goed programma en zeer elegante uitvoering beslag te leggen op de 9e plaats allround en heeft daarmee haar ticket voor de finale veilig gesteld. Haar strak geturnde balkoefening met huizehoge salto voorover leverde 12.200 punten op en gaf haar tevens een startbewijs voor de toestelfinale op de evenwichtsbalk. Een prachtige prestatie!!!

Op zaterdag 20 mei wordt de allround Finale geturnd in Alphen aan de Rijn en op zondag 21 mei zullen de toestelfinales worden geturnd. Voor de hele goede turnsters is er in dat weekend nog iets speciaals te winnen. De beste 10 turnsters van de 1e en de 2e divisie mogen turnen op de AHOY-cup tijdens Fantastic Gymnastics!