Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Roxanne van Soest naar Bondskampioenschap KNGU

Home » Nieuws » Roxanne van Soest naar Bondskampioenschap KNGU

Zaterdag 21 mei: vandaag naar Amsterdam voor de Districtsfinale van de 4e divisie. Natalja Kersten had zich rechtstreeks geplaatst voor deze finale van Zuid-Holland. Laura Moret was reserve en had mogen starten, maar het examen had terecht voorrang.

Natalja Kersten turnde een prima wedstrijd. Helaas twee vallen van de evenwichtsbalk, maar daarin tegen overtrof ze zichzelf op de brug met ongelijke liggers. Daar turnde ze onverwacht het hoogste cijfer van de senioren groep met een hele strakke en goede oefening! Ook op de vloer liet ze duidelijke progressie zien door voor het eerst een streksalto met halve schroef te maken. Met een 16e plaats een hele goeie klassering voor Natalja die voor het eerst zo ver wist te komen.

Zondag 22 mei: Roxanne van Soest mag aantreden in Dordrecht op de halve finale bij de 2e-jaars Jeugd in de 1e divisie. Slechts 18 meisjes per wedstrijdbaan mogen door naar de Finale. Er zijn helaas weinig deelneemsters in deze zware categorie dus was de extra eis van minimaal 40 punten gesteld voor doorstroming. Die eis is niet door alle turnsters gehaald, maar wel door Roxanne! Ze kwam met 44.100 punten ruim boven de vereiste grens en wist met een 13e plaats zich te verzekeren van een plaats in de Finale op 4 juni in Tilburg. Deze Finale wordt het Bondskampioenschap genoemd, omdat de titel Nederlands Kampioen alleen voorbehouden is aan de winnaar in de Eredivisie.

Op het onderdeel sprong wist Roxanne met een 12.883 punten het hoogste cijfer te noteren, helaas geen toestelfinale omdat ze nog geen twee sprongen uit een verschillende categorie beheerst.

De Finale is dit jaar behaald door senior turnster Milou Erkelens uit Spijkenisse en jeugdturnster Roxanne van Soest uit Hoogvliet. Met voor Milou nog de mogelijkheid om zich te plaatsten voor de Fantastic Gymnastics op 25 juni in Ahoy. Helaas dit jaar slechts een kleine kans in een ongelofelijk sterk deelnemers veld. Het zou toch mooi zijn om te mogen rondlopen te midden van de Nederlandse heren en dames selectie die zich moeten kwalificeren voor een plaats in de ploeg voor de Olympische Spelen in Rio. Daar gaat héél goed geturnd worden!!!

Wil je de turnsters van GV Animo een keer in het echt zien turnen? Op 11 juni a.s. zijn in de Campus Hoogvliet de Onderlinge wedstrijden of wel ”de clubkampioenschappen”!!! Van de schattige kleine peutertjes, recreatie jongens en meiden tot echte wedstrijdturnsters en springers. Iedereen is welkom om te komen kijken en natuurlijk de deelnemers te aanmoedigen. Zet het in de agenda, de entree is gratis!