Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Seizoen Springgroep 2010/2011

Home » Nieuws » Seizoen Springgroep 2010/2011

Het seizoen begon met natuurlijk weer met hard trainen en lekker springen, al snel kwamen de eerste 3 wedstrijden in November.

De eerste wedstrijd was de plaatsing NK B lijn voor de senioren dames, helaas zijn de dames niet geplaatst maar zij zullen dit het volgende jaar gewoon weer proberen. Helaas blesseerde Lindsay zich tijdens deze wedstrijd en is nu aan het revalideren.

Een week later waren de individuele pijnacker wedstrijden, hier won Jordi 3x goud, Jeroen had een mooie dubbel salto tot stand en hier hebben veel prijzen weggehaald!

De week daarna deed de springgroep mee aan de NK Clubteams met een senioren Mix team, waar ook Meester Bart aan meedeed. Mooie series hebben we laten zien en hierbij werden wij 2de van Nederland!

Aan het einde van het jaar mocht de springgroep meedoen aan de Prima Vista wedstrijden, dit was erg leuk & iedereen kon meedoen op zijn eigen niveau. Helaas blesseerde Kelly zich tijdens deze wedstrijd maar inmiddels is zij weer op de goede weg terug. En zij is van plan om nog te blijven bij de springgroep.

In 2011 waren er niet alleen wedstrijden maar ook was er de demonstratiedag op de Binnenban te Hoogvliet, waar niet alleen de springgroepselectie maar ook de andere selecties hun mooiste sprongen lieten zien op de tumblingbaan & trampoline. Gelukkig was dit een supermooie dag want deze demonstratie was buiten.

Ook heeft de springgroep een springtafel gekocht, en wij springen er op met veel plezier.

De laatste wedstrijden vonden plaats in Mei & Juni.

In mei heeft de springgroep ook meegedaan aan de eerste individuele rayon springwedstrijden te Hoogvliet. Dit was een erg leuke wedstrijden en daar haalde wij maar liefst 16 prijzen binnen.

En toen kwamen de trainingspakken voor de Springgroep, deze zijn geregeld door Rob op ten Berg en ze zien er fantastisch uit.

Twee weken later deden we mee aan het NK C lijn (Groepsspringen) met een dames jeugdteam & junioren mix team. Het dames jeugd team deed nu voor de tweede keer mee, en liet zien dat zij al erg moeilijk kunnen springen helaas schoten we tekort in netheid en konden helaas geen medaille ontvangen. In dit team deed Sanne voor de eerste keer mee en zij heeft erg mooi gesprongen  Het junioren mix team heeft een goede wedstrijd gesprongen met erg weinig vallen en dit resulteerde in 3x Nederlands kampioen. In dit team debuteerde Thomas & Jordi, zij lieten zien van grote waarde te zijn voor dit team.

De laatste wedstrijd van dit seizoen was de Open Hoekse waar 6 deelnemers van Animo meededen. Helaas werden er geen prijzen gewonnen door het erg hoge niveau, maar wel lieten wij zien dat we erg gegroeid waren. Marjolijn had een mooie ander halve schroef, Sabrina haar streksalto hele draai, Ivan weer een mooie dubbel salto tot stand, Sya een hele mooie serie op tumbling, Devlin een goede airtumblingbaan serie & Jeffrey had helaas zijn dag niet.

Ook hebben wij dit seizoen afscheid genomen van: Maaike, Rony, Laura & Isabell. Natuurlijk erg jammer en wij wensen de meiden veel success in wat zij verder gaan doen. Maar natuurlijk hebben wij er er dit seizoen ook nog nieuwe aanwinsten bij gekregen: Thomas, Jordi & Ivan

Nu op naar de seizoensafsluitng aanstaande Zondag 3 Juli, we gaan eerst trainen in Hoek van Holland & daarna naar het strand. Ik wil iedereen bedanken voor dit fantastische seizoen, en in het bijzonder mijn mede-trainster Eliza, en we hopen dat je er nog lang bij zal blijven!

Groetjes Marion