Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Start seizoen GV Animo op Rayonwedstrijden!

Home » Nieuws » Start seizoen GV Animo op Rayonwedstrijden!

Het turnseizoen begint langzaam op te starten met een volledig aangepast puntensysteem ingevoerd door de KNGU sinds augustus 2009. Voor alle verenigingen en juryleden in Nederland dus weer in de boeken en eventueel schoolbanken. Alle oefeningen van de turnsters moeten aangepast aan de nieuwe verscherpte en sterk moeilijker geworden reglementen van uit internationale FIG systeem.

Internationaal en in de topsport wordt er al mee gewerkt, maar nu is de doorvoering in geheel Nederland een feit. Voor de niet turninsider is het grootste verschil dat je geen 10 meer scoort, maar een 14 of een 15 punten per toestel. Dat is effe wennen! Voor de turnsters van de A, B en C selectie van Animo was de Rayonwedstrijd de eerste wedstrijd van het seizoen. De recreatieturnsters van Animo hebben natuurlijk al de Prima Vista gehad, maar die was voor de selceties wat te vroeg met al die nieuwe oefenstof.

Alle verenigingen uit Rotterdam Zuid (incl Barendrecht en Rhoon) deden mee aan deze wedstrijd. Samen vormen zij het Rayon Rotterdam Zuid! Het wedstrijdniveau lag hoog, vanaf divisie 1 tot divisie 4 en van instap tot senioren waren de deelnemers en deelneemsters aanwezig. De C selectie had afgevaardigden in de ochtend wedstrijd, van de A en B selectie deden de meiden mee in de 2e en 3e ronde. Een mooi gezicht hoor allemaal bij de prijsuitreiking in de trainingspakken.

Ondanks de altijd aanwezige wedstrijdstress was de sfeer in Sporthal Hoogvliet relaxed. Iedereen had nieuwe elementen om uit te proberen en niemand is nog in vorm. Toch alle reden om zeer tevreden te zijn met de resultaten van de Animo turnsters. Zeker bij de A selectie want daar werden van de 9 deelneemsters er 6 met een medaille omhangen. Al die nieuwe oefeningen en al die elementjes voor het eerst op de wedstrijd turnen is spannend, maar leuk om te zien dat ze zo goed vooruit zijn gegaan in bijna een half jaar na de laatste onderlinge wedstrijd. Dat beloofd nog wat voor het komende seizoen. We zijn benieuwd!

De prijswinnaars van Animo : Lindsay Zwaan (B), Rachelle Wolters(C), Larissa Vuijk (A), Tayler Uiterloo (A), Pamela Holder (A), Myrthe van Baardewijk (A), Josephine Geever (A) en Milou Erkelens (A).