Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Toestelselectie flink aan de bak

Home » Nieuws » Toestelselectie flink aan de bak

Je zou zeggen het turnseizoen is al begonnen, maar het zijn slechts de voorbereidingen.

Afgelopen weekenden is er veel en goed geturnd, net zoals dit weekend. Op zaterdag werd er in Sporthal de Enk gestart met de 1e van de 2 districtskampioenschappen voor de bovenbouw 2e divisie. Pamela Holder, Shakina Djojomarto, Esmee Breddels en Nicole Vlasblom hadden de opdracht om minimaal de 36 puntengrens te bereiken en die hebben ze allemaal gehaald! Dit stelt hun zeker voor doorstroming mits wedstrijd 2 ook goed gaan in januari. Op zondag was er de Barendrecht Cup voor alle meisjes die niet deelnamen op zaterdag en snel waren met inschrijven. De organisator GV Barendrecht had een prima wedstrijdorganisatie voor veel verschillende categorieën.

Demi Verbeek, Angelina Dees, Phileine Jansen, Natalja Kersten, Roxanne van Soest en Milou Erkelens verschenen aan de start. Met de nodige leerpuntjes en goede ervaring rijker waren het prestaties om trots op te zijn. Wie het meeste te vieren had was Natalja Kersten. Zij wist bij de categorie Senioren 4e divisie de hoogste scoren te behalen op de brug en de balk. Met als uitkomst: Goud voor de 23 jarige Natalja.

Uit dezelfde leeftijdscategorie maar paar divisies hoger reikte Milou Erkelens tot aan het zilver. De pegasus was een struikelblok vandaag en verstootte haar van de 1e positie na een prachtige vrije oefening van 13.65 punten. Valerie, vorige week nog een teamgenote bij het NK teams en nu de concurrente, werd eerste bij de senioren in de 1e divisie. De volgende wedstrijdreeks is in januari/februari, waar bij de districtswedstrijden de doorstroming naar landelijke wedstrijden moet worden beslist.