Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Turnsters in actie op jubileum toernooi

Home » Nieuws » Turnsters in actie op jubileum toernooi

Zaterdag 13 december hield GV Barendrecht een jubileum toernooi vanwege het 60 jarig bestaan. De turnwedstrijden werden gehouden in sporthal de Enk in Rotterdam Zuid. Een mooie gelegenheid om na de rayonwedstrijden in november, de oefeningen extra te testen op samenstelling en als voorbereiding op de plaatsingstoernooien in januari en februari 2015. Dan beginhet turnseizoen echt.

Op de regiowedstrijden kun je plaatsing afdwingen voor de doorstroming naar de landelijke KNGU wedstrijden en wil je dus goed in je voorbereiding zitten. Voor Animo kwamen in actie in verschillende divisies, Demi Verbeek (pupil 1), Michelle Visser en Anna Vonk (pupil 2), Marit Mostert, Laura Sousa en Nicole Vlasblom (jeugd 2), Shakina Djodjomarto en Roxanne van Soest (jeugd 1), Kayleigh van Soest (junior), Noor de Korte, Aniek Mostert, Natalja Kersten en Milou Erkelens (senior). Helaas konden de instapturnster wegens te veel inschrijvingen niet starten en moesten Pamela, Michelle en Esmee afzeggen vanwege ziekte en blessure.

Op de wedstrijd was bij alle turnsters duidelijke vooruitgang zichtbaar. Nieuwe elementen uitproberen, de ander haar oefeningen goed onthouden, vorm terug krijgen, ga zo maar door. Uiteraard is er zo vroeg in het jaar nog genoeg te sleutelen, het belangrijkste was de goede progressielijn vast te houden die ingezet na de zomervakantie. En dat hebben ze gedaan en laten zien. Zo zijn er twee gouden medailles gewonnen. Milou Erkelens werd verrassend eerste terwijl ze een divisie hoger turnt dan vorig seizoen, dus aan strengere eisen moet voldoen. Ook Anna Vonk wist het goud te winnen en greep helaas nipt naast de Jubileum Cup. Ze behaalde de tweede hoogste dag score voor de verplichte oefenstof. Slechts een half puntje verwijderd van nummer 1 van de hele dag. Das heel knap gedaan!

Heel onverwacht en ontzettend blij waren Laura en Nicole met respectievelijk de bronzen en de zilveren plak bij de jeugd in de 2e divisie. Vol goede moed en inspiratie voor de wedstrijden in januari gaan de meiden lekker verder trainen. Animo heeft dan een drukke agenda. Op 10 januari gaan de songtalent turnsters hun aller eerste wedstrijdje turnen en op 17 en 24 januari en 7 februari zijn de selectieturnsters in de ban van de regiowedstrijden te Amsterdam.