Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Turnsters door naar plaatsingswedstrijden KNGU

Home » Nieuws » Turnsters door naar plaatsingswedstrijden KNGU

Amsterdam 15 januari 2011. Vijf turnster van GV Animo-Hoogvliet komen nog uit in de 1e divisie. Drie turnsters uit Hoogvliet, één uit Spijkenisse en één uit Rhoon, allen turnend bij Animo. Ook is er Hoogvlietse turnster die in Lekkerkerk turnt. De medaille kansen waren klein, want niet alleen Zuid Holland Zuid neemt deel ook Zuid Holland Noord omdat het aantal deelneemsters beperkt is.

Er zijn slechts een paar verenigingen overgebleven in het District Zuid Holland die het niveau kunnen handhaven om in de 1e divisie goed te presteren en er zijn enkele verenigingen die het durven om in de 1e divisie te blijven uitkomen. In Rotterdam is er 1 vereniging die dat wel doet ondanks het gemis van een permanente turnzaal (want die heeft Rotterdam niet) en dat is Animo.

Het is dus heel erg knap dat Esmee, Chelsea, Taylor, Pamela en Josephine in deze divisie uitkomen. En ze deden het prima. Zelfs op het randje van een medaille, zo bereikte de kleine Esmee bij de instappers de 4e plaats. Oud Animo- turnster Cynthia Streijl (turnt bij KDO Lekkerkerk) behaalde heel knap een 3e plaats.

Er was een duidelijke vooruitgang te zien bij alle Animoturnsters tov de Bosan Cup die in december werd gehouden. Zo haalde o.a. Pamela haar reuzendraai op de brug met ongelijke liggers, deed kleine Chelsea de arabier flikflak in haar vloeroefening en Taylor de flikflak op de evenwichtsbalk. En natuurlijk staan bij alle turnsters weer nieuwe wensen op het lijstje om de volgende wedstrijd te laten zien, want alle vijf turnsterren zijn door naar de plaatsingswedstrijden in maart.

De 2e divisieturnsters zijn over 2 weken aan de beurt en de 3e divisie turnsters in februari. Alle wedstrijden worden gehouden in Amsterdam.