Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Wederom turntalent van Animo naar Topsport

Home » Nieuws » Wederom turntalent van Animo naar Topsport

Het is weer zover. Er is weer een Animoturnster op proef bij een topclub! Dit keer is het Chayenne Wijngaarde die de stap naar topsport wil proberen te maken. Chayenne wilde graag naar ProPatria in Zoetermeer. Dus hoofdtrainster Larissa Sträter heeft Frank Louter gemaild en we mochten langskomen voor een kennismaking/proeftraining.

Chayenne is 10 jaar en woonachtig in Ridderkerk. Haar vader en moeder zijn afkomstig uit Suriname. Ze turnt sinds 2 jaar bij Animo-Hoogvliet. Nu traint ze 4 x per week bij ProPatria en 2 x per week bij Animo. Bij ProPatria worden de grote turnsters van Nederland opgeleid. Vele grote turnsters begonnen hun opleiding in Zoetermeer onder leiding van Frank Louter. Vaak met 18 jaar gaan zij naar Boris Orlov. Kijk maar naar Verona van de Leur en Suzanne Harmes. Nu traint Lichelle Wong (huidig Nederlands kampioene en deelneemster van het EK in A’dam) bij Frank en daar mag Chayenne zich tegenwoordig aan optrekken. Animotrainster Larissa Sträter kent Frank Louter goed en Larissa werd vroeger zelf getraind door Hans van Zetten en Boris Orlov. Het wereldje is bekend en hard werken, maar een ervaring die je nooit afgenomen kan worden. Of Chayenne het haalt zal de tijd uitwijzen. Eerst de zware proeftijd doorkomen. Er moet nog een hoop bijgespijkerd worden, want bij Animo trainen we slechts 9 uurtjes per week. Dan heb je een wat minder stabiele basis, maar het talent en doorzettingsvermogen is aanwezig dus dat gaat goed komen. Het belangrijkste is natuurlijk dat het turnspelletje erg uitdagend is en dat ze er veel plezier aan beleeft. En als je dat niet geloofd, nou vraag het ze maar als je de turnsters van Animo een keertje tegenkomt op de Binnenban.

Animo heeft ondanks de magere uurtjes en accommodatie toch een goede vooropleiding, zo blijkt. Er nog 2 goede voorbeelden van huidig Hoogvliets talent, want zowel Nina Peters als Cynthia Streijl zijn afkomstig van Animo en turnen nu met veel succes in de topsportklasse. Zij zijn overgestapt naar SDS Rotterdam en draaien mee in de top van Nederland.

Er is echter wel een struikelblok voor velen talentjes en dat is: Financiën, want het kost nogal wat die contributie. Zelfs voor Hoogvlietse talenten is het turnen bij een lokale club best prijzig, laat staan topsport bedrijven. Het zou toch zo fijn zijn als er ook eens uit het Hoogvliets bedrijfsleven eens wat sponsoring zou komen om het turnen een financiële impuls te geven. Dan wordt het zeker wat makkelijker om turnen op goede en verantwoorde wijze aan te bieden aan elk kind dat talent heeft voor turnen en wordt de eventuele doorstroming naar een hogere klasse minder problematisch.

Heb je na het lezen van dit stukje zin gekregen om les te geven of te sponsoren. Laat het ons weten via secretariaat@animohoogvliet.nl En wil je naar turnen komen kijken in Sporthal Hoogvliet, 23 juni a.s houdt Animo haar onderlinge wedstrijden.