Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Wedstrijdverslag A selectie op Bosan Cup

Home » Nieuws » Wedstrijdverslag A selectie op Bosan Cup

Bosan Cup voor Pamela Holder! Enkele meiden van de A selectie heeft deelgenomen aan de Bosan Gymnastics Cup in Woerden. Een wedstrijd tegenwoordig alleen nog voor 2e, 1e en eredivisie. Voor Milou was het al de 7e keer.

Animo is de nog enige overgebleven Rotterdamse turnvereniging die afvaardiging heeft in de eerste divisie. Na het sluiten van de enige turnzaal van Rotterdam in het Thorbecke Lyceum en daarmee het beëindigen van turnvereniging Turnpoint heeft alleen de A selectie nog enkele leden actief in de 1e divisie met slechts 9 uurtjes trainen per week en de enige deelnemende club zonder turnhal. Eremetaal wordt zo erg moeilijk te winnen en dat geldt ook voor de 2e divisie tenzij er groot talent aanwezig is.. Maar Animo heeft is de jaren al laten zien dat er genoeg talent aanwezig is en ook een goed trainersteam. En het harde werken leverde dit jaar een beker op!

De Bosan Cup is altijd een speciale wedstrijd voor de meiden en trainers. Je kan er per toestel medailles te verdienen en er is ook een parenwedstrijd aan gekoppeld . Twee dagen achterelkaar het volledig programma turnen dus. Met dit jaar een speciaal tintje door de deelname van turnsters uit Zwitserland en Duitsland.

Zaterdag was er de strijd om de Bosan Cup. Deze Cup wordt uitgereikt aan de turnster die over de hele dag gezien de hoogste score heeft behaald op een toestel. Verder zijn er uiteraard de prijzen te verdienen per leeftijdscategorie en divisie. Voor Animo wist Taylor Uiterloo 2 zilveren medailles te winnen. Op de vrije oefeningsvloer en op de balk, daar scheelde het slechts 0,05 punten voor goud. Pamela Holder wist 3 medailles te verdienen van elke kleur een. Goud op sprong, zilver op balk en brons op de vloer. En aan het einde van de dag werd het bekend. Pamela Holder had zo goed gesprongen dat ze kampioene van de dag werd op dit onderdeel en een heuse gouden beker in ontvangst mocht nemen: de Bosan Cup! En dat is al heel wat jaren geleden dat een Animo turnster die mee naar Hoogvliet mocht nemen.

Ronize en Larissa waren in de vroege ochtend. Oefs wat een tegenstand, dat wordt nog heel hard trainen. Noor was helaas ziek geworden en Naomi moest afzeggen vanwege een blessure. Rachel en Taylor zetten hun beste beentje voor maar ook zij kwamen erachter dat je hard moet werken voor een plaatsje boven in. Laura proefde voor het eerst aan een wat grotere wedstrijd en was onder de indruk. Ze presenteerde zich prima en dat is heel knap. Zowel Milou, Josephine en Myrthe waren meerdere malen slechts enkele tienden verwijderd van een plekje op het podium. Nog een stapje harder trainen en beter presteren dus.

Op zondag was de Parenwedstrijd. Een bovenbouw keuze oefenstof turnster gekoppeld aan de onderbouw verplichte oefenstof turnster. Altijd een leuk en aandoenlijke aanblik! Milou en Taylor werden 8e en Josephine en Pamela werden 10e. Knap hoor 2 lange dagen achterelkaar volprogramma draaien is heel zwaar. Toch ging het weer beter als de zaterdag, omdat er per wedstrijd veel ervaring wordt opgedaan!

Op zondagochtend kwam ook oud-Animoturnster Eythora Thordottir uit Poortugaal bij de jeugd in de Topsport categorie. Een adembenemende vrije oefening met sierlijke uitstraling van een echt toptalent. Onlangs nog een 1e plaats op een internationaal toernooi een belofte voor de toekomst!!!
We blijven haar volgen hoor!

En even een speciale vermelding voor ons jurylid Nanda die ook het hele weekend heeft moeten zweten achter de jurytafel om iedereen weer een cijfer naar verdiensten te geven. Super!