Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Kleuters

Home » Groepen » Kleuters

Kleuters

  • 4 tot 6 jaar.
  • 1 uur per week.
  • Tijdens de schoolvakantie’s en feestdagen is er geen les.

Doel: een combinatie van het verder uitbouwen van de bewegingsmogelijkheden van het kind en het kennis maken met de profielelementen van het turnen.

Het kennis maken met de profielelementen zorgt voor een goede basis voor de motorische ontwikkeling met betrekking tot de specialisatie turnen. Door middel van weloverdachte oefeningen maakt deze leeftijdsgroep kennis met deze profielelementen, welke de basis zijn voor turncarrière. Naast het kennis maken met de profielelementen is de kleuterles belangrijk voor de ‘algehele ontwikkeling’. Het doel van de kleuterles is om deze algehele ontwikkeling te stimuleren. Uw kind leert zijn eigen mogelijkheid en lichaam kennen, kan zelfstandig taken uitvoeren, kan gecoördineerde fijne bewegingspatronen uitvoeren (over een balk lopen, springtouwen enz), kent plaatsaanduidingen (vooraan, achteraan, op enz.) en gaat relaties aan met andere kinderen en volwassenen. 

lesinhoud:  

We beginnen met een ‘warming-up’ welke al wat meer op de turnoefeningen is toegespitst is. Daarna leren de kleuters de beginselen van het turnen. Ook dit is nog speels en rekening houdend met de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van de kleuter. Vaak is er aan het einde ruimte voor een “ravot-” spelletje, waardoor de kleuters even “stoom af kunnen blazen”, want dat krijg je van dat harde werken! In dit spel wordt soms de ‘cooling down’ verwerkt en weer een andere keer wordt de ‘cooling down’ toegespitst op de gedane oefeningen. Bij de lessen staat de recreatie voorop: dat wil zeggen dat er hard gewerkt wordt, maar dat dit alleen gebeurt doordat het kind het zelf wil en er vooral plezier in heeft! Vanaf 6 jaar kunnen zij doorstromen naar de verschillende recreatiegroepen.

VERENIGEN

Dat is iets wat wij graag samen met elkaar doen: besturen, lesgeven en activiteiten organiseren.