Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Informatie

Home » Informatie

G.V. Animo Hoogvliet

De vereniging is opgericht op 17 november 1955, samen met een voetbal– en een schaakafdeling. De voetbalvereniging ging zelfstandig verder en de schaakafdeling hield ermee op. De katholieke Sportvereniging “Animo” werd een belangrijke naam voor iedereen die aan gymnastiek wilde doen in Hoogvliet en omgeving.

Zoals de naam al aangeeft zijn wij in Hoogvliet actief maar ook buiten hoogvliet. De Springgroep- en Toestelselectie doen regelmatig mee aan wedstrijden door heel Nederland. Voor de Recreatie organiseren de vrijwilligers van Animo Hoogvliet twee maal per jaar een onderlinge wedstrijd (Onderlinge & Prima Vista) zodat de Recreatieleden kunnen laten zien wat ze hebben geleerd bij de turnlessen. (hulp is altijd welkom, want zonder elkaars inzet valt er vrij weinig te verenigen)

De vereniging  samengevat:

  • Turnles voor de gezelligheid, motorische ontwikkeling of ter voorbereiding voor wedstrijden bij onze Springgroep- of Toestel selectie.
  • Lesuren voor recreatieleden van 2,5 tot 16 jaar en bij onze selecties ook voor 16+!
  • De lessen worden verzorgd door enthousiaste gediplomeerde vrijwilligers of vrijwilligers in opleiding.
  • De gymvereniging zit verspreid in verschillende zalen in Hoogvliet zoals in de Cromme Meth (boomgaardshoek), de Aalreep (zalmplaat) en de Campus Hoogvliet.
  • Prestaties van onze verenigingsleden op het Nederlands Bonds Kampioenschap, Regiokampioenschappen en diverse Cupwedstrijden waar wij als vereniging trots op zijn.
  • Niet alleen onze tunsters en turners, maar ook onze juryleden laten zien wat ze kunnen.

VERENIGEN

Dat is iets wat wij graag samen met elkaar doen: besturen, lesgeven en activiteiten organiseren.