Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Springgroep

Home » Groepen » Springgroep

Springgroep

 

– 1 1/2 uur per week

– Vanaf 8 jaar en ouder

– Tijdens de schoolvakanties en feestdagen is er geen les

Doel: Combinatie van het verder uitbouwen van de bewegingsmogelijkheden van het kind en het kennis maken met enkele profielelementen en deze uitvoeren op de verschillende springtoestellen. 

De basis die een kind heeft opgebouwd bij de kleuterlessen of heeft verworven door te bewegen (buiten spelen) worden in deze lessen uitgebreid. Mocht jouw kind weinig bewegingservaring hebben dan wordt er in de les eerst aandacht besteedt aan het uitbreiden van de bewegingsmogelijkheden van het kind. Pas wanneer dit wordt beheerst kan er worden begonnen met het kennis maken met de profielelementen.

Er wordt verder kennis gemaakt met de profielelementen door moeilijkere bewegingen aan te bieden aan je kind. Tevens staat er in deze lessen de krachtontwikkeling en de spanning centraal welke nodig is voor het springen. Oefeningen hiervoor worden op een spelenderwijze manier aangeboden. Tijdens de warming-up wordt al gewerkt aan deze ontwikkeling. Tijdens het springen is het van belang om controle te hebben over het lichaam. Dit wordt door kleine deeloefeningen getraind.

Springgroepleden komen uit op de volgende toestellen

– Minitrampoline

– Pegasus/kast – minitrampoline

– Acrobaan/tumblingbaan

VERENIGEN

Dat is iets wat wij graag samen met elkaar doen: besturen, lesgeven en activiteiten organiseren.