Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Toestel Selectie Dames

Home » Groepen » Toestel Selectie Dames

Toestel Selectie Dames

  • vanaf 7 jaar 
  • minimaal 6 uur per week trainen (Gedurende de jaren worden de trainingsuren opgebouwd naar uiteindelijk 9 uur)

Doel: Het werken met de profielelementen van turnen strevend naar het uitkomen op landelijk turnniveau.

De selectie traint 3 x 3 uur. Wanneer de turnsters in een lager niveau uit komen, gaan zij naar de wedstrijdgroep. Bij de selectie van Animo vinden wij de basis belangrijk. Wanneer de basis aanwezig is, de kinderen kennis hebben van de mogelijkheden van het lichaam en voldoende bewegingservaring hebben, zijn zij in staat (moeilijkere) elementen uit te voeren.

Turnen is een jurysport. De uitvoering en het beheersen van de elementen worden tijdens de wedstrijd beoordeeld. Tijdens de training zal (buiten het leren van elementen en de oefenstof) worden geleerd waar de jury op zal letten (netheid, amplitude, vluchtigheid, snelheid enz.) om tot een optimale oefening te komen. De turnster kan hier zelf invloed op uitoefenen door bijvoorbeeld elke training netjes te turnen en de  tips om te zetten in de oefening en de elementen. Uiteraard zijn de aanwijzingen op het niveau van de turnster. Een senior turnster zal andere aanwijzingen krijgen dan een instap turnster.

Daarbij vinden we het groepsgevoel belangrijk. Toestelturnen is een individuele sport, maar de support, aanmoediging van mede-turnster is zeker ook van invloed. Turnsters kunnen elkaar verder helpen en dat is de richting die we op willen. Tijdens de training is er ook aandacht voor een grapje of een leuk gesprekje. Turnen zien wij als meer dan alleen het turnen en deelnemen aan wedstrijden. De turnsters leren elkaar kennen, steunen elkaar en helpen elkaar door leuke en mindere leuke ervaringen. Door het turnen leren kinderen met teleurstellingen omgaan (de ene keer zal dit makkelijker zijn dan de andere keer) maar ook met prestaties. Deze ervaringen nemen zij mee naar de toekomst en zal hen in de toekomst helpen. 

Scouting Jong Talent
Via scouting door de trainers van de Selectie wordt er gekeken bij de kleuters en de recreatiegroepen of er jonge talentvolle turnsters zijn. Er wordt bij deze scouting gelet op:

  • lenigheid,
  • kracht,
  • uithoudingsvermogen,
  • snelheid,
  • coördinatie,
  • doorzettingsvermogen
  • vermogen om het geleerde te kunnen toepassen.

Deze turnsters worden uitgenodigd om proeftrainingen mee te draaien. Mogen zij toetreden tot de JTS dan zullen zij op een leuke, speelse en consequente manier de basis van het turnen geleerd worden. Deze basis is belangrijk om op een bepaald niveau uit te kunnen komen. 

Uiteraard kan er een talentje ons ontschoten zijn en denkt u dat uw kind het in zich heeft om op hoog niveau en meerdere uren per week te trainen, mail dan voor een proefles naar: info@animohoogvliet.nl

VERENIGEN

Dat is iets wat wij graag samen met elkaar doen: besturen, lesgeven en activiteiten organiseren.