Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animo neemt deel aan BOSANCUP

Home » Nieuws » Animo neemt deel aan BOSANCUP

Voor Animo’s A selectie was het druk weekend. De Jongtalenten hadden wedstrijd in Sporthal Hoogvliet en de rest van de A selectie had wedstrijden in Woerden. Het was even door de sneeuw baggeren om toch in Woerden aan te komen en het was zoals altijd een leuke wedstrijd. Zaterdag hadden een aantal meisjes wedstrijden en zondagochtend ook. Op zondagmiddag was er ook weer de parenwedstrijd.

De BOSANCUP is een wedstrijd waar alleen 1e en 2e divisieturnsters aan mee mogen doen. Het wordt elke jaar georganiseerd in Sporthal de Snellerpoort in Woerden en gesponsord door toestelleverancier BOSAN. Animo doet traditiegetrouw al heel veel jaren mee. Het is geen officiële KNGU wedstrijd maar een prima voorbereiding op het komend turnseizoen dat start in januari.

Voor de instappers (8 jarigen) is het de eerste wedstrijd in een grote zaal met bijna een echte wedstrijdsfeer. De Bosancup is altijd een leuke oefenwedstrijd voor de kleine talentjes. Dit jaar deed voor het eerst mee: Serena, Fleur, Chelsea, Nicole en Esmee. Ze vonden het prachtig en zagen voor het eerst een groot aantal concurrenten turnen, dat was ook wel spannend, want hoe doen andere verenigingen dat nou? Voor de andere meiden: Naomi, Josephine, Pamela, Myrthe, Milou, Taylor en Larissa was het vooral kijken hoe de nieuwe oefeningen gaan en de nieuwe elementen uitproberen.

Het aller-leukste van de Bosan is dat je per toestel een medaille kan verdienen en dat was voor Milou Erkelens een mooie opsteker. Na een ex aequo op onderdeel sprong moest ze nogmaals duelleren met een turnster van KDO Hellevoetsluis om plaats 2 en 3. Het was een sportieve strijd en Milou heeft het dit maal gewonnen en mocht de zilveren medaille ophalen.
In januari moeten de meisjes van instap tot senior weer in vorm zijn voor de start van het seizoen in Amsterdam.