Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

Animo scoort 4 x goud op Bosan Cup

Home » Nieuws » Animo scoort 4 x goud op Bosan Cup

G.V. Animo was ook dit jaar weer van de partij op de Bosan Cup in Woerden. Dit jaarlijks terugkerend evenement is favoriet bij de turnsters omdat ze kunnen uitblinken op hun favoriete toestel, want er zijn medailles te verdelen per toestel en niet allround! Echter de toelatingseisen voor deelname worden steeds strenger. Alleen divisie 1 en 2 mochten nog deelnemen en bij de parenwedstrijd mocht divisie 2 onderbouw niet meer deelnemen. Strenge selectie dus, maar gegarandeerd turnen op hoog niveau!

Op zondag was ook de topsportklasse vertegenwoordigd met topturnsters als Loes Linders en Fieke Willems. Maar ook Animo’s turntalent Eythora Thorsdottir en voormalig Animoturnster Chayenne Wijngaarde waren van de partij in deze topsportklasse. En we zijn beretrots, want beide wisten ze een medaille te bemachtigen. Eythora won het zilver bij het paardspringen en Chayenne won brons op de evenwichtsbalk.

Voor trainster Larissa Sträter was het voorlopig haar laatste wedstrijd ivm met haar sabbaticle leave in 2008 en genoot extra van de prestaties van haar pupillen. De Animo turnsters maakten er, onder toezicht van het hele A team en de vele supporters op de tribune, een prachtige wedstrijden van. Met als hoogtepunt de 3 gouden medailles van instapper en aanstormend turntalent Pamela Holder. Zowel op het onderdeel sprong, balk en vloer scoorde ze het hoogste cijfer in haar categorie en wist op balk heel dicht bij de Bosan Cup te komen. Helaas waren 2 meisje haar voor en was een 9.05 net niet voldoende voor de felbegeerde Cup. Noor de Korte behaalde geen medailles, maar liet een grote sprong vooruit zien in haar puntentotaal. Robin van Eijk toonde vormbehoud en Josephine Geever wist bij het paardspringen het zilver in de wacht te slepen. Milou Erkelens wist in een sterk seniorenveld de gouden plak op het onderdeel vloer te bemachtigen met haar nieuwe vrije oefening.

De parenwedstrijd was weer erg leuk zoals altijd. Een bovenbouwturnster turnt samen met een onderbouw turnster en de cijfers worden bij elkaar opgeteld.  Laura Pronk en Josephine Geever werden heel knap 7e en Milou Erkelens en Eythora Thordottir werden 8e. Voor Eythora was het haar laatste wedstrijd voor Animo. Zij gaat haar kluppie Animo verlaten per 1 januari om zich te voegen bij de nationale opleiding voor topturntalenten in Zoetermeer.

De meiden van Animo’s A selectie gaan al rap weer verder trainen (ook in de kerstvakantie) voor de Regiowedstrijden in januari onder de hoofdleiding van Aafke Mak. Uiteraard ondersteunt door het hele A team zullen er goede prestaties te verwachten zijn in 2008.