Gymnastiekvereniging Animo Hoogvliet
info@animohoogvliet.nl

GV ANIMO GESTART IN DE CAMPUS

Home » Nieuws » GV ANIMO GESTART IN DE CAMPUS

Afgelopen donderdag was het dan echt zover: De overstap van gymnastiekvereniging Animo van Sporthal Hoogvliet naar de Campus is een feit. Op 3 januari werd er voor de eerste keer getraind in de nieuwe accommodatie. De meiden en trainers van de afdeling turnen dames beten de spits af met hun training. Het was even wennen aan de nieuwe toestellen, maar dan een met een glimlach op het gezicht de volledige 3 uur lang! Volgende week start het wedstrijdseizoen, dus vrijdag  was het al serieus aan het werk en was het toestel verkennen over.


De meeste toestellen zijn nieuw en er is een trampolinebaantje met dichte valkuil aanwezig zodat moeilijke turnelementen met ultra zachte landing uitgevoerd kan worden. De accommodatie is een semi-permanente opstelling. Een deel van de toestellen kan blijven staan, maar een deel van de toestellen moet elke trainingsdag opgezet en opgeruimd worden. Met de nieuwe accommodatie hoopt Animo de niveau van enkele jaren geleden weer terug te krijgen.

Trainster Larissa Sträter:” We waren de laatste jaren landelijk de enige vereniging zonder permanente of semi permanente accommodatie in de divisies waar wij uitkomen. Onder andere hierdoor en het beperkte aantal trainingsuren hebben we een flinke achterstand opgelopen. We hebben geen deelneemsters meer in de eerste divisie en ook in de tweede divisie is het aandeel mager. Met de nieuwe accommodatie hopen we met de selectie een frisse start te maken”.

Voor de springgroep die de laatste jaren juist goed vooruit gaan is deze accommodatie een opstapje naar nog meer. De goede resultaten van afgelopen jaar onder andere bij de Ahoy-Cup willen ze gaan evenaren of zelfs verbeteren. Ook hoeft er minder op andere locaties rondom Rotterdam getraind te worden omdat er nu een valkuil aanwezig is.

Ook de Jong Talent groep start in de Campus met hun trainingen op de zaterdagochtend. Met trainster Nathalie Ralf aan het roer zal de aansluiting met de selectie en wedstrijdgroep nog beter verlopen. De talentjes worden gescout of melden zich aan. De leeftijd van deze meisjes is 6 en 7 jaar.

De wedstrijdgroep traint op donderdag ook in de Campus. Voor hun een grote stap, omdat zij uit een reguliere gymzaal aan de Aalreep komen en trampolines, wedstrijdtoestellen en een valkuil niet gewoon zijn. Kortom voor deze meiden wordt het een hele speciale training komende donderdag!